Diyarbakır'da 4 yaralı 8 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda 4 yaralı 8 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 14:05

Diyarbakır Valiliği, dün gece karşıt gruplar arasında çıkan olaylarda 4 kişinin yaralandığını, 5'i bu olaylarda 3'ü de düzenlenen bir izinsiz yürüyüş sırasında olmak üzere toplam 8 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan açıklamada, Dağkapı Meydanında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince kurulan iftar çadırında ABD Adana Başkonsolosluğunca verilecek iftar programını protesto etmek isteyen sivil toplum kuruluşlarınca basın açıklaması yapıldığı daha sonra açıklamaya katılan şahıslar tarafından iftar çadırına yönelik saldırı eylemi gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Dün akşam da Şehitlik Caddesindeki İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne (İHYA-Der) kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce el yapımı parça ve basınç etkili bombalı saldırı eyleminde bulunulduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Daha sonra dernekteki şahıslarca da Şehitlik Eşit Özgür Yurttaş Derneğine yönelik saldırıda bulunuldu. Güvenlik güçlerince olaya müdahale edildi. Çıkan olaylarda 4 kişi yaralandı, 2 araçta hasar meydana geldi. Karşıt grupların toplanarak karşı karşıya gelme çabaları gece yarısına kadar sürdü. Yapılan uyarılara rağmen dağılmayan gruplara orantılı olarak yapılan müdahale sonunda 5 kişi gözaltına alındı."

İzinsiz yürüyüş

Haberin Devamı

Açıklamada, aynı saatlerde Demokratik Özgür Kadın Hareketinin (DÖKH) organize ettiği YPG ile İŞİD arasında yaşanan çatışmaları protesto etmek amacıyla Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı'ndan Anıtpark'a yapılan yürüyüş sırasında gruptan bazı kişilerce güvenlik önlemi alan zırhlı ekiplere havai fişek ve taşlı saldırıda bulunulduğu, kalabalık arasından silah kullanılması üzerine gruba güvenlik güçlerince müdahale edildiği kaydedilen açıklamada, olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Ayrıca, durumundan şüphelenilerek durdurulmak istenen bir araçtaki 4 kişiden 3'ünün kaçarak izlerini kaybettirdiği, sürücünün üzerindeki silahı attığı sırada gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, olaylarda 9 milimetre çapında silah, pala diye tabir edilen kesici alet ve iki sopanın da ele geçirildiği bildirild

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!