İsrail'den flaş 'Türkiye' kararı

Güncelleme Tarihi:

İsrailden flaş Türkiye kararı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 13:32

İsrail, Türkiye'deki büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yönelik protesto gösterilerinin ardından diplomatik personel sayısını "gerekli olan en düşük" seviyeye düşürdü. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Türkiye'deki İsrailli diplomatların ailelerinin ülkeye geri dönmesi için talimat verdi.

İsrailden flaş Türkiye kararı
İstanbul ve Ankara'da İsrail protestosu

Haberin Devamı

İsrail basınının haberine göre, İstanbul ve Ankara'daki büyükelçilik ve başkonsosluk binaları önündeki gösterilerin ardından Tel Aviv yönetimi, Türkiye'deki diplomatik temsil seviyesinin asgari düzeyde tutulmasına karar verdi.

Ynet sitesindeki habere göre Lieberman ayrıca, Türk güvenlik güçlerinin diplomatik misyonları koruma görevini yerine getirmediğini de öne sürerek, bu konuda Türk hükümetine nota gönderilmesi talimatını verdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yigal Palmor da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki temsilcilik çalışanları ile ailelerinin ülkeyi terk etmelerini istediklerini ve Ankara ile diplomatik ilişkilerin düzeyini düşüreceklerini açıkladı.

Palmor, "Türkiye'deki tüm temsilciliklerimiz Türk hükümetinin güvencesi altındadır. Bu nedenle elçiliklerimizin Türk devleti tarafından en iyi şekilde korunması gerekmektedir. Elçilklerimizdeki ve konsolosluklarımızdaki personelimizin ve ailelerinin en kısa sürede Türkiye'yi terk etmelerini istedik" diye konuştu.

Haberin Devamı

İLİŞKİLERİN DÜZEYİ DÜŞÜRÜLDÜ

İsrail Dışişleri Sözcüsü, diplomatik ilişkiler konusunda ise "Türkiye'de dün gece İsrail misyonları önünde yapılan protestolar sonrasında Dışişleri Bakanımız Avigdor Lieberman, hükümetimiz ile yaptığı istişarenin ardından Türkiye ile diplomatik ilişkilerin düzeyini düşürme kararı almıştır" dedi.

Gazze'ye yönelik kara saldırısının ne kadar süreceği sorusuna Palmor, "Bu konuda kesin bir takvim yok. Öncelikli olarak ordunun amacı Gazze'deki tünellerin kullanılmaz hale getirilmesi. Dün geceden beri beş tanesi bulunarak imha edildi" yanıtını verdi.

İsrailden flaş Türkiye kararı
İSRAİL'DEN GAZZE'YE KARA OPERASYONU – DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER



İsrailden flaş Türkiye kararı
HÜRRİYET GAZZE'DE... "ROKET 50 METRE UZAĞIMA DÜŞTÜ"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!