Yaşlı Alman'ı Türkiye'den dolandırmışlar

Güncelleme Tarihi:

Yaşlı Almanı Türkiyeden dolandırmışlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 12:00

Almanya’da görülen bir para aklama davasının izleri Türkiye’ye kadar uzandı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletindeki Crailsheim kentinde para aklama suçuyla yargılanan 74 yaşındaki emekli bir kadının davasında ilginç detaylar ortaya çıktı. Hohenloher Tagblatt gazetesinin haberine göre, telefonda kendini "Bayan Rosenberg" olarak tanıtan kimliği belirlenemeyen bir kadın, yaşlı kadına para ikramiyesi kazandığını söyledi. Ardından yaşlı kadından paranın transferi için Münih ve Freising’de iki bankada hesap açtırmasını istedi. Yaşlı kadın denileni yaptı. Dolandırıcı bu kez kadını, banka kartı ve şifreleri de kendisine ulaştırması için ikna etti.

DEĞİŞİK BANKAMATİKLERDEN ÇEKİLMİŞ
Polis, yaşlı kadının açtırdığı hesaba son gelen 6 bin 500 Euro’nun dolandırıcılık ve şantajdan parası olduğunun tahmin edildiğini belirtti. Ayrıca, paranın bankamatik kartıyla Türkiye’den değişik ATM'lerden çekildiği saptandı.
Duruşmada şahit olarak dinlenen bir polis memuru "Bu işte eğitimli, işini ehli ve Türkiye’deki çağrı merkezlerinden telefon eden dolandırıcılar söz konusu" dedi. Schwaebisch Hall civarında bu tür sistemle yapılan üç dolandırıcılık davasının daha polisçe saptandığı açıklandı.

Haberin Devamı

Dava sonunda yaşlı kadının masumca dolandırıcılıkta kullanıldığını düşünen yargıç, kadına iki kez aynı hataya düştüğü için sadece 2 bin Euro para cezası verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!