İşte Balıkesir'in yeni logosu

Güncelleme Tarihi:

İşte Balıkesirin yeni logosu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2014 01:25

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi'nin yeni logosu tüm meclis üyelerinin oybirliği ile belirlendi.

Haberin Devamı

Balıkesir'in AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yeni logoyu anlatırken, "İki denizimiz maviyle, ormanlarımız ve bereketli topraklarımız yeşille yansıdı logomuza. Ruhumuzdaki efelik, kuş cennetimizi simgeleyen zarif bir sembolle bütünleşirken, şehrimize açılan yollar huzur, barış ve birliği simgeleyen bir zeytin dalıyla birleşti" dedi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir'in büyükşehir olmasının ardından tüm ili bir bütün olarak temsil edebilecek, Balıkesir'in değişen ve gelişen yeni yüzünü bütünsel olarak yansıtabilecek, marka değeri oluşturabilecek logo çalışması başlattı.


AK Parti, CHP ve MHP'li üyelerden oluşan Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısında belediyeye yeni bir logo belirlenmesi için karar aldı. Yeni logonun katılımcı bir yaklaşımla belirlenmesi için belediyenin resmi internet sayfasından duyurular yapıldı ve tüm Balıkesirlilerden sürece katkıda bulunması istendi. Bu duyurular sonrası vatandaşlardan belediyeye çok sayıda logo çalışması ve önerisi iletildi. Belediye yetkilileri bu çalışmaları değerlendirmek için Medyasoft firmasından danışmanlık hizmeti aldı. Şirket yetkilileri tüm çalışmaları değerlendirdi ve yeni logoyu belirledi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısında Balıkesir'in baş harfi olan 'B' üzerine tasarlanan logo tanıtıldı.

Haberin Devamı


LOGO'DA NE ANLATILIYOR

Meclis üyelerine yaptığı sunumda logoyu anlatan Medyasoft yetkilisi Hayati Şentürk, " Binlerce logo arasından bir eleme yapmamız gerekiyordu. Bu elemeyi yaparken dünyadaki gelişmeleri bize gelen logolarla bunu nasıl bütünleştiririz, bunları profesyonellerin gözüyle nasıl kullanılabilir hale getirebiliriz diye düşündük. Dünya genelinde kullanılan logoların son hallerinde bir sadeleşmenin olduğunu gördük. Mesela Paris, Londra, New York, Roma, Barselona gibi şehirlerin logolarında bu tip sadeleştirmelere gidilmişti. Biz de bu şekilde gelen logolarla birlikte Balıkesir'i nelerin temsil ettiğini, Balıkesir'in sembollerinin neler olduğuna baktık. Balıkesir'i en iyi temsil edecek semboller üzerinde tek tek çalıştık. Balıkesir bir çok ili bağlayan merkezi bir noktada ve hem Ege'ye hem Marmara'ya kıyısı olan 6 ilden birisi. Aynı zamanda tarımı ve ormanlarıyla Türkiye'nin besin kaynağı. Logoyu hazırlarken bunları da göz önünde bulundurduk" dedi. Şentürk, logodaki efe figürünün aynı zamanda kuş cennetindeki kuşları da temsil ettiğini söyledi.

Haberin Devamı


"RUHUMUZDAKİ EFELİK LOGO'DA"
Yeni logonun tüm meclis üyelerinin oybirliği belirlenmesinin ardından yerel gazetelere tam sayfa ilanlar veren ve logoyu tanıtan Balıkesir'in AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Şehrimizin dinamiklerini ve büyükşehir belediyesi olmanın sağladığı imkanları artık hep birlikte arkamıza alıp Balıkesirimizi bir marka şehir yapmak mecburiyetindeyiz. 'Balıkesir büyükşehir' hissiyatını 1.2 milyon hemşehrimizle yaşamak için öncelikle bir logo arayışına çıktık. Yeni logomuzu hemşehrilerimizin gönderdiği çok sayıda öneriden süzülen unsurlarla hazırlattık. İki denizimiz maviyle, ormanlarımız ve bereketli topraklarımız yeşille yansıdı logomuza. Ruhumuzdaki efelik, Kuş cennetimizi simgeleyen zarif bir sembolle bütünleşirken, şehrimize açılan yollar huzur, barış ve birliği simgeleyen bir zeytin dalıyla birleşti. Müstesna şehrimizi özetleyen yeni logomuzun hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!