İşte yağ eriten Fenerbahçe mucizesinin sırrı

Güncelleme Tarihi:

İşte yağ eriten Fenerbahçe mucizesinin sırrı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 09:59

Fenerbahçeli futbolcuların geçen sezon 8.45 olan vücut yağ endeksi ortalaması bu sezon başı için yapılan ölçümler sonucunda 7.81'e düştüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Futbolcuların yağ oranlarının düşük olması dikkat çekerken bu konuda ilk sırayı Emre Belözoğlu aldı.

Peki, Fenerbahçeli futbolcular bu sonuca nasıl ulaştı?

İtalya’da Bolzanıo bölgesindeki bir detoks salonu ile anlaşan Emre Belözoğlu bir haftada 3 kilo vererek kampa örnek bir halde geldi. Kendine çok iyi bakan Emre, 33 yaşına rağmen tüm takıma örnek olurken özellikle genç futbolcular bu duruma hayran kaldılar. Emre, hiçbir kısıtlama yapmadan her şeyi yediği bu otelde günde 750 kaloriyi aşmadan kısa zamanda kilo vermeyi başardı. Cristiano Ronaldo ve Totti gibi ünlü oyuncular da bu sağlık merkezine giderek yağ oranlarını düşük tutmaya çalışan futbolcular arasında yer alıyor.

Sarı lacivertli futbolcular normalde bir insanda yüzde 8.45 olan yağ oranı ortalamasını takım halinde 7.81 ortalamaya çektiler. Bu ortalama uluslararası alanda 8 düzeyinde. Emre dışında takımın en fit dönen oyuncuları Mehmet Topal, Caner ve Diego oldu. Mehmet Topal, sadece profesyonel yaşantısı ile değil vücut yapısı ile de yağ oranı düşük çıkan oyuncuları arasında ilk sırada yer aldı. Caner ise kendi Instagram hesabında paylaştığı fotoğrafla yaz dönemi boyunca sürekli olarak çalıştığını gözler önüne serdi.

Tatilde ne yaptılar?

Haberin Devamı

Mehmet Topal: Tatil boyunca belli bir kalorinin altında yemeye çalıştı. Kuvvet çalışmaları ve uzun mesafe koşuları yaptı. Yemek konusunda çok farklı bir program uygulamadı. Caner Erkin: 4 sezondur tatillerde kendine özel program uyguluyor. 10 gün dinlendikten sonra o da kuvvet çalışmaları ve uzun mesafe koşuları ile tatil boyunca haftanın 4 günü çalıştı.

Volkan Demirel: Yağ oranı en düşük olan isimlerden biri de Volkan Demirel oldu. Volkan, bunun sırrının aile yaşamı ve kendine dikkat etmesine bağlıyor. Düzenli yaşadığını söyleyen Volkan özellikle çocuğu olduktan sonra kendine çok daha dikkat ettiğini belirtti.

Emre Belözoğlu: İtalya’da Balzano bölgesinde bir detoks kliniğine giderek 1 haftalık özel bir program uyguladı. Bu klinikte dilediği her şeyi yiyerek 1 haftada 3 kilo vermeyi başardı. Burada Biyontoloji uygulaması ile vücudunu toksinlerden ve stresten arındırıp düzenli bir yaşam ile kilo vermeyi başardı.

Diego Ribas: Diego ortalamanın altında bir yağ oranı ile kampa katıldı. 2 aylık tatile rağmen kendisine çok iyi baktığı gözlenen futbolcu takımın örnek gösterilen isimlerinden biri oldu.

Haberin Devamı

Biyontoloji nedir?

Biyontoloji, noninvasiv (hastaya fiziksel bir zarar verme ihtimali olmayan), devrim niteliğindeki bir yaklaşımdır. Vücudun semptomlarını gidermektense, bu semptomların altında yatan sebebin çözümlenmesini sağlayıp vücudun kendini iyileştirme kapasitesini geliştirmeyi amaçlar. Biyontoloji, her canlı varlığın hücrelerinden yayılan elektromanyetik / biofotonik sinyallerin düzeltilmesi prensibine dayanmaktadır. Rahatsızlıkların kaynağı, bu sinyallerin bozulmasıdır. Bu bozuklukların düzeltilmesi ile bağışıklık sistemi normal çalışma kapasitesine geri dönerek vücudun kendi kendini rahatsızlıklardan koruyacak gücü tekrar kazanmasını sağlar.

Haberin Devamı

Sırrı bu otelde saklı

Emre Belözoğlu, Palace Moreno adındaki otelde kendini yenilemeyi tercih ediyor. Tarihi bir ortamda kişinin beden ve zihin arasındaki uyumunu doğal yollarla gerçekleştirmeyi hedefleyen otel bir anlamda misafirlerinin kendini yeniden keşfetmesi için rehberlik yapıyor. Uzman diyetisyenlerle sağlıklı ve dengeli beslenmeyi amaçlayan otelde yemekler için en iyi malzemeler özenle seçiliyor.

Yağ oranı fazla olan futbolcuya hangi program uygulanıyor?

Fenerbahçe’de futbolculara diyet uygulaması yok. Yağ oranı fazla olan oyuncu daha uzun koşarak bu oranı azaltıyor. Futbolcular için kampta herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Fazla yağlar kardio denilen koşu egzersizleri ile yakılıyor ve yağ oranları normal düzeye çekiliyor. Ayrıca antrenörlerin ısrarla vurguladığı konu şu; futbolcular birbirleri ile rekabet içinde olduğu için herhangi bir takım arkadaşının yağ oranı kendisinden düşükse bu o oyuncu için ekstra bir motivasyon sağlıyor.

Haberin Devamı

YEMEK PROGRAMI

KAHVALTI
Peynir (70 kalori)
Zeytin (60 kalori)
Bal (15 kalori)
Reçel (15 kalori)
Tereyağı (150 kalori)
Yumurta çeşitleri (77 kalori)
Ceviz, fındık, kuş üzümü, kuru kayısı (30 kalori)
Meyve (60 kalori)

ÖĞLEN
Balık/Tavuk/Et (Ortalama 150 kalori)
Pide (150 kalori)
Makarna/Pilav (Ortalama 250 kalori)
Tatlı (250 kalori)

AKŞAM
Balık/Tavuk/Et (Ortalama 150 kalori)
Sulu yemekler (288 kalori)
Çorba (57 kalori)
Pide (150 kalori)
Makarna/Pilav (Ortalama 250 kalori)
Salata (87 kalori)
Tatlı (250 kalori)

ANTRENMAN PROGRAMI

SABAH
Koşu
Isınma / germe
Denge çalışması
Toplu kondisyon antrenmanı

AKŞAM
Motivasyon antrenmanı
Ödül / Ceza antrenmanı
5'e 2 toplu çalışmalar
Çift kale maç

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!