Baskın üstüne baskın

Güncelleme Tarihi:

Baskın üstüne baskın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 08:39

İstanbul'da, başta bonzai olmak üzere uyuşturucu satışının yoğunlaştığı Kumkapı, Karagümrük, Kuştepe ve Güvercintepe'ye helikopterli, özel timli operasyon düzenleyen Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 operasyona daha imza attı. 45 kişi gözaltına alırken, bonzainin de arasında bulunduğu uyuşturucu maddeler ele geçti. İstanbul Narkotik Şube, yılbaşından buyana 1502 kişi gözaltına alırken, 1 ton 134 kilogram eroin ve 156 kilo 418 gram kokain yakalamasıyla iller bazında Türkiye birinciliğine oturdu.

Haberin Devamı

Baskın üstüne baskın
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir kaç gün içinde peş peşe 7 operasyon düzenledi. İlk olarak önceki gün Küçükçekmece'de bir işyerinde uyuşturucu satıldığı bilgisi üzerine harekete geçildi. İşyerinin 20 metre uzağındaki bir evden uyuşturucuların bu işyerine getirildiği ve buradan servis edildiği saptandı. İşyerine gelerek uyuşturucu alan bir kişinin tespit edilmesiyle düzenlenen operasyonda 1 kişi yakalandı. Üzerinde bonzai ele geçti. Eve yapılan baskında da 2 kişi yakalandı. Aramada, 340 adet ekstazy, 15 gram bonzai, 3 gram toz esrar, pompalı tüfek ve boş bonzai paketleri ele geçti. 3 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

KOVALAMACA İLE YAKALANDI

Narkotik ekipleri, aynı gün Maltepe'de bir otomobilde bulunan kişilerden şüphelendi. Dur ihtarına otmobildekiler kaçarak karşılık verdi. Bir süre devam eden kovalamacanın ardından otomobil durduruldu. Otomobil sürücüsü S.K ve yanındaki kadın M.G yakalandı. Aramada, 17 kilo 750 gram esrar ele geçti. 2 kişi de tutuklandı.
Ekipler, bir süredir takip ettikleri Bağcılar'daki bir gruba yönelik operasyon başlattı. 20 kişi gözaltına alındı. Aramalarda 10.2 gram esrar, bir miktar bonzai ve 26 paket eroin ele geçti. Gözaltına alınanlardan 16'sı tutuklandı.

TAŞ KOKAİN ELE GEÇTİ

Narkotik ekiplerinin bir sonraki hedefi Zeytinburnu'ndaki torbacılardı. Operasyonda 4 kişi yakalandı. 26 adet taş kokain, 4 parça esrar, 90 gram toz esrar, 1 hassas terazi, 2 ruhsatsız tabanca, 37 bin 100 lira ele geçti.
Bu operasyonun ardından ekiplerin hedefinde Esenler'de bir ev vardı. Evde yüklü miktarda uyuşturucu bulunduğununun haber alınması üzerine operasyon düzenlendi. Aramada 104 kilo esrar ele geçti. S.G tutuklandı.

KURYE GEÇİREMEDİ

Sokak timleri önceki gün de sabah saatlerinde de Şişli Kuştepe ve Hürriyet Mahallesi'ne girdi. Helikopter ve Özel Harekat Timleri'nin desteğinde düzenlenen operasyonda 14 kişi yakalandı. Aramalarda pompalı tüfek, 41.4 gram esrar, 1.4 gram bonzai, 56 gram toz esrar ele geçti. 2 gün içinde yapılan sokak operasyonlarının dışında Atatürk Havalimanı'nda da hareketli saatler yaşandı. Güney Afrika'dan gelen uçaktaki bir yolcudan şüphelenen Narkotik ekipleri, yolcuyu durdurdu. Güney Afrikalı kurye N.J.L'nin valizinde yapılan aramada 2 kilo 86 gram kokain ele geçti. Kurye tutuklandı.

Haberin Devamı

İSTANBUL NARKOTİK BİRİNCİ

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşından buyana düzenlediği operasyonlarda 1502 kişiyi gözaltına aldı. Bunlardan 761'i tutuklandı. Operasyonlarda 1 ton 134 kilogram eroin, 156 kilo 418 gram kokain, 80 kilo bonzai, 13 kilo 314 gram metamfetamin, 32 kilo likit kokain ve 34 kilo afyon ele geçirdi. İstanbul Narkotik Şube, eroin, kokain, bonzai, metamfetamin yakalamalarında Türkiye'de iller bazında birinci sırada yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!