Dolara, riyale mahkûm kişiden âlim olmaz

Güncelleme Tarihi:

Dolara, riyale mahkûm kişiden âlim olmaz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 01:16

Dünya İslam Bilginleri İnisiyatifi Programı’na katılan Erdoğan, “Suriye’de zalim Esed yanına İslam bilgini adı altında aldığı zatlarla mesaj veriyor. Alim Hakk’ın yanında olur. Dolara, riyale mahkûm olmuş kişiden âlim olmaz” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, İslam coğrafyasında yaşanan mezhep ve kardeş kavgalarını sert sözlerle eleştirerek, “Suriye’de zalim Esed yanına İslam bilgini adı altında aldığı zatlarla dünyaya mesaj veriyor. Demek ki o İslam bilginleri o öldürülen kardeşleri için maalesef Hakk’ı görememişler. Kusura bakmayın. Âlim Hakk’ın yanında olur. Dolara, riyale mahkûm olmuş kişiden alim olmaz. Âlim ilmini satmaz. Siz yüreğinizi ortaya koyduğunuzda inanıyorum ki halklar da devletler de mutlaka arkanızdan gelecektir” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Programı’na katılan Erdoğan, şunları söyledi:

-Ortadoğu’nun her karışında şu anda kan akıyor. Ne kadar acıdır ki akan kan Müslüman kanıdır. Daha da acıdır ki kan akıtan Filistin’deki hariç yine Müslümandır. İslam bilginleri burada kendi özeleştirinizi kendi özeleştirimizi yapmamız lazım.

Haberin Devamı

BM’NİN KATKISI VAR MI

-10 gündür İsrail, Gazze’ye bomba yağdırıyor. 220’den fazla Gazzeli masum hayatını kaybetti. Bunun içinde çocuklar, adınlar var. 48 yılından bu yana sistematik soykırım girişimine şahit oluyoruz. BM’nin sesini duyuyor musunuz? Herhangi bir icraat var mı? Yok. Ne işe yarıyor bu BM? Sadece onların gizli amacı ne ise ona hizmet ediyor. BM dünyada barışa hizmet edebilecek bir yapıda değildir. Çünkü orada dünya Müslümanlarının bir tane temsilcisi yok.

NEREDESİN İSLAM DÜNYASI

-Dünyayı, Batı’yı suçlamak işin en kolayı. Maalesef İslam dünyası da susuyor, seyrediyor. Bir hafta önce Cidde’de İslam İşbirliği Teşkilatı’nın toplantısı vardı. Ben Başbakan Yardımcım Emrullah Bey’i, Katar dışişleri bakanını gönderdi, Filistin bakan düzeyinde temsil edildi. Diğerlerinin tamamı temsilci gönderdi. Bu, Filistin meselesinin görüşüldüğü toplantıya ne kadar değer verildiğini gösteriyor. Neredesin sen ey İslam dünyası? Senin canın yanmıyor mu ya? Senin yüreğin parçalanmıyor mu ya?
-Bu manzaraya daha fazla tahammül edemeyiz. Tarihi husumetleri bir tarafa bırakmanın zamanı gelmiştir. Petrolün altının diğer maddi kaynakların, iktidarın hırsına kapılıp kardeş kanı akıtanlara dur demenin vakti gelmiştir. İktidar kavgaları içinde kardeşin kardeşi katletmesine rıza gösteremeyiz.

Haberin Devamı

YA YA YA, ŞA ŞA ŞA

Başbakan Erdoğan, dün Tekirdağ’daki mitingde şunları söyledi:
-Değerli sanatçılara karşı linç kampanyası başlatıldı. ‘Vay efendim siz o toplantıya nasıl katılırsınız.’ Kılıçdaroğlu’nun davetine giderse ‘yayaya, şaşaşa’ Başbakan’ın davetine giderse ‘Yuh…’ Kendileri gibi düşünmeyenleri bir kaşık suda boğarlar.
-Bunlar sadece korkutuyor, kutuplaştırıyor. Bunlar kaymak takımın partisidir. Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz diyor. CHP kendi seçmenine koyun muamelesi yapıyor. Salon sosyeteleri ile bu ülke yönetilmez.

HDP MECLİS’TE OLMAMALI

-Bu HDP’ye gereken cevabı vermemiz lazım. Bayrağımıza yönelik bazı uygulamalar gereken cevabı bulmaya başladı. Kongrelerinde Türk bayrağını asmayı kendileri için zillet kabul eden bu parti, aslında bu ülkenin demokratik parlamenter sistemi içinde dahi yer alamaz, almamalıdır.
-Biz CHP’nin Genel Müdürü gibi ‘Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz’ demiyoruz. Yerel seçimde söyledikleri gibi ‘Bas geç’ de demiyoruz. Biz gönül diliyle konuşuruz. Ne olur, lütfen sandığa gidin.

Haberin Devamı

Kızlara mesaj:Nasibinizi bulunca seçici olmayın

CUMHURBAŞKANI adayı ve Başbakan Erdoğan, dün oğlu Bilal Erdoğan’ın başkan yardımcılığını yaptığı TÜRGEV’in Fatih’te Mevlanakapı Kız Öğrenci Yurdu’ndaki iftarına katıldı. “TÜRGEV, özgür zihinlerin yetişmesine katkı sağlayarak, kendisine kayıtsız şartsız iman isteyen örgütleri rahatsız ediyor. 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin ardından TÜRGEV üzerinden komplo oluşturulmak istendi” diyen Erdoğan kendisinden önce konuşan Tunus Ennahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi’nin “Kızlar okurken evlensin” sözleri üzerine şu mesajı verdi: “Evlilik olayını geri atmayın. Nasibinizi bulunca kararınızı veriniz. Çok seçici de olmayın. O zaman gülistandan boş çıkarsınız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!