UEFA iddialar için müfettiş aradı

Güncelleme Tarihi:

UEFA iddialar için müfettiş aradı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 00:17

Sarı lacivertli kulübün Trabzonspor’a yönelik “teşvik primi” suçlaması ile bordo mavililerin, Futbol Federasyonu’nu şikayeti için müfettiş görevlendirilmesi UEFA’nın “iddiaları önemsediği” şeklinde yorumlanıyor.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR’un “Fenerbahçe hakkında işlem yapmadı” diye Futbol Federasyonu’nu, F.Bahçe’nin de “Teşvik primi verdi” iddiasıyla Trabzonspor’u şikayetleri için soruşturma açan UEFA’nın önümüzdeki günlerde bir karar vermesi beklenirken, önemli bir gelişme yaşandı. Her iki şikayeti soruşturan UEFA, konuyu araştırmak üzere bir müfettiş tayin etti. Bu gelişme, hukukçular tarafından UEFA’nın ortaya atılan iddialar ve şikayetleri ciddiye aldığı biçiminde değerlendirildi.

AĞIR SUÇLAMALAR VAR

SÖZ konusu şikayetlerle ilgili rapor hazırlayacak olan UEFA müfettişi, bunu disiplin kuruluna sunacak. Disiplin kurulu da, hem iddialar, hem savunmalar ve hem de müfettişin raporunu değerlendirecek ve bir karara varacak.
Önce Trabzon, F.Bahçe ile ilgili cezalandırmaya gitmediği için TFF’yi UEFA’ya şikayet etmiş, ardından da sarı lacivertli kulüp harekete geçmişti. F.Bahçe, UEFA’ya yaptığı başvuruda, bazı tanıkların ifadelerine dayanarak, Sivas-F.Bahçe maçında Trabzonspor’un teşvik primi gönderdiği yönünde şikayette bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!