Siyah beyazla coşuyorum

Güncelleme Tarihi:

Siyah beyazla coşuyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 23:56

Newcastle United’ın da aynı renkleri taşıdığını belirten Senagalli yıldız, “Renklerin futbolculara verdiği motivasyon önemli. Siyah ve beyaz beni ateşliyor. Beşiktaş formasıyla güzel işler yapacağım” dedi.

Haberin Devamı

SİYAH beyazlıların deyim yerindeyse olay yaratan transferi Demba Ba, “Renklerin futbolculara verdiği motivasyon çok önemli, siyah ve beyaz beni ateşliyor” dedi.
Siyah beyaz renkleri olan Newcastle’daki formuna da vurgu yapan Senegalli yıldız, “Beşiktaş formasıyla coşacağım. Buna kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
İngiltere’den 4 ekibin kendisine talip olmasına rağmen Beşiktaş’ı seçtiğini belirten Demba Ba, “Beşiktaş’a etkilenmemem taraftarların tribünlere açtığı pankart oldu. Onların “Biz seni görmeden sevdik ya Resullah” pankartı beni çok etkiledi. Dünyada tribünlerde gördüğüm en güzel pankarttı. O pankarta arkadaşlarımla paylaştım” ifadesini kullandı.

‘BAŞKAN’LA ABİ KARDEŞ GİBİ OLDUK’

BEŞİKTAŞ’a gelişinde başkan Fikret Orman’ın rolünün büyük olduğunu söyleyen Senegalli yıldız, İstanbul’daki ilk röportajında Hürriyet’e şunları söyledi...
- Başkan Fikret Orman, İngiltere’ye 4 kez geldi. Onunla abi kardeş gibi olduk. Benim için en başından beri sorun yoktu, problem kulüpteydi. Chelsea benim için 10 milyon Sterlin istedi. Kıran kırana bir pazarlığın ardından beni Beşiktaş’a kazandıran başkan Orman ve futbol şube sorumlusu Ahmet Nur Çebi’ye teşekkür ederim.
- Türkiye denince aklıma Arda geliyor. En beğendiğim oyuncu ise Thierry Henry. Golcü özellikleri olan müthiş bir oyuncu ama idolüm yok.
- Musa Sow benim yakın arkadaşım. İkimizde çok iyiyiz.

Haberin Devamı

‘GAZZE İÇİN İLERİDE KONUŞACAĞIM’

FRANSA’nın Sevr kentinde dünyaya geldim, futbola 2001’de Montrouge’nin altyapısında başladım. 2005-06 sezonunda Fransa 3. Ligi ekiplerinden Rouen’le anlaştım. 2007’de 1899 Hoffenheim’a transfer oldum, Daha sonra West Ham’a transfer oldum takımının o sezon en çok fazla gol atan oyuncusuydum. Serbest kalınca 2011-12 sezonunda Newcastle beni bonservissiz aldı. 2013’te Chelsea ile anlaştım,
- Dünyayı yönetseydim ilk olarak barış gerçekleştirirdim. Suriye, Irak ve Gazze’deki savaşlarda ölen çocuklar için ilerde konuşacağım.

Kronik sakatlığım yok

Özelliklerim saymakla bitmez. Kimse ile karşılaştırılmak istemiyorum. Atacağım gollerle bunu göstereceğim. Türkiye’ye kazanmaya geldim. Şampiyonlar Ligi’nde takım arkadaşlarımızla Beşiktaş’ı üst seviyelere getirmeye geldim.

Haberin Devamı

‘TURİSTLİK BENİ ÜZDÜ’

- İngiltere’de idmanlara gidecektim fakat sağlık kontrolünden geçmem gerektiği söylendi. Turist olarak gelmek beni üzdü. Aldığım paranın hakkını vermek zorundayım bu nedenle çok çalışmam gerek. Büyük değil, takıma yararlı futbolcu olmaya geldim.

‘ORUÇ TUTARIM’

- Her futbolcu sakatlık geçirir. Benim öylesine konuşulduğu gibi kronik sakatlığım yok. Sahaya çıktığımda herkes görecek zaten. Konuşmanın anlamı yok.

- İngiltere’de Türk arkadaşlarım var. Onlarında fikrini aldım. Dinimin kurallarına uyarım. Oruç tutarım ve idmanları aksatmam.

BREZİYA'DA FAVORİM KAZANDI

SENEGALLİ Müslüman bir aileden büyüdüm. Bir çok kardeşim var. İbrahim Ba ile hiç bir ilgim yok.

Haberin Devamı

- Dünya Kupası’nda favorim Almanya idi ve dediğim çıktı. Çok hızlı, çok teknik ve akıllı oynadılar. Müthiş sistemleri var. Hayranım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!