CHP’den ‘dizi pusulası’

Güncelleme Tarihi:

CHP’den ‘dizi pusulası’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 01:16

AK Partili 4 eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü’nün “Dizi pusulası yok” diyerek savcılığa geri gönderdiği fezlekelerle ilgili CHP’den karşı hamle geldi.

Haberin Devamı

‘Dizi pusulalarını ortaya çıkaran CHP’li komisyon üyeleriyle Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Komisyon başkanının tek başına bir imza ile ‘Ben fezlekeleri iade ettim’ deme yetkisi yoktur. Meclis Başkanı, Komisyon Başkanı, Başbakan bir kirli ittifak yapmışlardır. İttifakın konusu bu soruşturmayı örtbas etmektir” dedi.

CHP’li komisyon üyeleri Erdal Aksünger ile Rıza Türmen’in basına dağıttığı belgede ise İstanbul Başsavcılığı’nın TBMM’ye iletilmek üzere Adalet Bakanlığı’na gönderdiği klasörlerin 31 Aralık 2013 tarihli üst yazısı bulunuyor. 4 eski bakanla ilgili suçlamalara yer verilen yazıda, “Soruşturma evrakının onaylı bir sureti dizi pusulasına ekli olarak gönderilmiştir” deniliyor. Yazının altında, ‘Dizi pusulası’ başlığı altında hangi klasörün kaçıncı sayfasında hangi belgenin olduğunu gösteren 5 sayfalık belge bulunuyor. MHP ve HDP’li üyelerin de desteğini alarak komisyonu toplantıya çağıran CHP’liler, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e de başvurarak fezlekelerin savcılığa iade işleminin durdurulmasını, fezlekeler ve ekindeki belgelerin kendilerine verilmesini talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!