B-20 ittifakı

Güncelleme Tarihi:

B-20 ittifakı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 01:02

İş dünyasının çatı örgütleri G-20 için birlikte çalışacak.

Haberin Devamı

2015’te, ‘G20 Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak Türkiye, hazırlıklarını sürdürüyor. G-20 dönem başkanlığı çerçevesinde iş dünyası açısından çok önemli olan ‘B-20 Zirvesi’ (Business 20) için ise hükümet, iş dünyasının önde gelen temsilcilerinden “B-20 Türkiye Yürütme Kurulu” oluşturdu. Kurulun Başkanlığı’na da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu seçildi. Hisarcıklıoğlu dışında Yürütme Kurulu’nda Nail Olpak (MÜSİAD), Mehmet Büyükekşi (TİM), Haluk Dinçer (TÜSİAD), Erol Kiresepi (TİSK), Erdal Bahçıvan (TOBB), Tuncay Özilhan (DEİK) yer alıyor.

FIRSATA DÖNÜŞTÜRELİM

Türkiye’nin 2015 G 20 zirvesini fırsata dönüştürmesi gerektiğini belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “İyi değerlendirirsek, aleyhimize işleyen küresel konuları çözme şansını yakalarız’’ dedi. G 20’nin iş dünyası kolu olan B20’ye liderlik edecek olmasının kendisi için büyük onur olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, G20 ve Türkiye’nin dönem başkanlığına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Küresel ekonomi politikalarının belirlendiği ana platform olan G20, yeni dengelerin kurulduğu küresel sistemde daha önemli hale gelecek. Ülkemiz de tam bu dönemde G20 dönem başkanlığını devralacak. Türkiye’nin bu zamanda dönem başkanlığını devralması, yeni küresel ekonomik sistemi şekillendirecek tartışmaların da ülkemizde yapılacağı, tüm gözlerin bize çevrileceği anlamına geliyor. G20 dönem başkanlığı ile Türkiye’nin önceliklerinin G20 platformuna taşınmasını ve gelişmekte olan ülkeleri zorlayan sorunların çözülmesini sağlayabiliriz. Sadece devlet başkanları değil, ekonomiden sorumlu bakanlar, merkez bankası başkanları, uluslararası kuruluşların yöneticileri, üst düzey bürokratlar gelecek. Ayrıca dünyanın en büyük şirketlerinin patronları, CEO’ları, sendika liderleri gelecek. Yıl boyunca, 100’e yakın üst düzey toplantı yapılacak. Küresel ekonomiyi yönlendiren 10 bine yakın kişi Türkiye’ye gelecek.’’

Haberin Devamı

Altyapı için 57 trilyon dolar

B-20 gündemi de, büyük ölçüde şekillendi. Buna göre, küresel ekonominin 2030 yılına kadar 57 trilyon dolarlık altyapı yatırımı yapması öngörülüyor. Ancak bu tutarın 20 trilyon doları için henüz finansman çalışmaları tamamlanmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!