Yok denilen 'dizin pusulası' ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yok denilen dizin pusulası ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 17:49

AK Partili dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü’nün “Dizin pusulası yok” diyerek savcılığa geri gönderdiği fezlekelerle ilgili CHP’liler dizi pusulası ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

CHP’li komisyon üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Meclis Başkanı, Komisyon Başkanı, Başbakan bir kirli ittifak yapmışlardır. İttifakın konusu bu soruşturmayı örtbas etmektir” dedi.

CHP’li komisyon üyeleri Erdal Aksünger ile Rıza Türmen’in basına dağıttığı belgede, İstanbul Başsavcılığı’nın TBMM’ye iletilmek üzere Adalet Bakanlığı’na gönderdiği klasörlerin 31 Aralık 2013 tarihli üst yazısı bulunuyor. Dört eski bakanla ilgili suçlamalara yer verilen yazıda, “Soruşturma evrakının onaylı bir sureti dizin pusulasına ekli olarak gönderilmiştir” deniliyor. Yazının altında, “Dizin pusulası” başlığı altında hangi klasörün kaçıncı sayfasında hangi belgenin olduğunu gösteren 5 sayfalık belge bulunuyor.

İKİ YENİ BAŞVURU

CHP’li komisyon üyeleri, MHP ve HDP’li üyelerin de desteğini alarak komisyonu toplantıya çağırdı. Diğer yandan CHP’liler, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e başvurarak fezlekelerin savcılığa iade işleminin durdurulmasını, fezlekeler ve ekindeki belgelerin kendilerine verilmesini talep ettiler. Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi de “Komisyon başkanının tek başına bir imza ile ‘Ben fezlekeleri iade ettim’ deme yetkisi yoktur. Fezlekelerin ekinde dizin pusulası vardı. Komisyon Başkanı komisyonun yetkisini gasp etmiştir, görevini kötüye kullanmıştır. Bir meşruiyet tartışmasının içine kendisini sokmuştur. Meclis Başkanı böyle bir kirli ittifakın parçasıdır. Komisyon Başkanı hangi adımı atarsa atsın, nereye giderse gitsin biz bu işi kovalayacağız” dedi.

O KADAR ÖNEMLİ ŞEYLER Kİ

CHP’li Türmen de “Fezlekelerin üzerinde zaten bu fihrist mevcut. Burada bir aldatmaca var. Fezlekeleri milletvekillerinden, komisyon üyelerinden saklama çabası var. Demek ki bu fezlekelerde yazanlar o kadar önemli şeyler ki iktidarı o kadar rahatsız eden şeyler ki ne pahasına olursa olsun, gerçek olmayan esaslara da dayanarak fezlekeler milletvekillerinden gizlenmek istenmektedir. Meclis’in iradesi sakatlanmıştır” diye konuştu. Aksünger de “Şimdi aklımızda başka bir soru işareti var. Gidenle gelen fezlekeler arasında bir fark yok mu diye bir soru her zaman kafamda olacak” dedi.

POLEMİĞE GİRMEM

AK Partili Komisyon Başkanı Hakkı Köylü ise Hürriyet’in sorusuna, “Bizdeki klasörlerde dizin pusulası yoktu. Dosyanın güvenliği için bu şart. Onlarla polemiğe girmek istemiyorum. Biz ciddi iş yapıyoruz” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!