İztuzu’na 38 bin imza

Güncelleme Tarihi:

İztuzu’na 38 bin imza
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 01:17

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'nde dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nın özelleştirilmesine tepkiler sürerken, toplanan 38 bin 410 imzalı dilekçe, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Valilik ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı'na gönderildi.

Haberin Devamı


İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) Dönem Sözcüsü ve Avukatı Berna Babaoğlu Ulutaş, aralarında ilçede yerleşik olarak yaşayan yabancıların da bulunduğu 50 kişi ile 2 bin 500 sayfadan oluşan dilekçeyi ilgili makamlara gönderdi. Ulutaş, İztuzu'nun her iki yakasında kaplumbağa yuva sayısının artış göstermesi, ormanlık alanda azalma olmaması, arkeolojik alana zarar verilmemiş olmasına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu uygulamasıyla işletme süresi boyunca doğa korumaya aykırı bir uygulaması olmayan belediye ve yöre halkını sürecin dışında bıraktığını söyledi. Ulutaş, bakanlığın, İztuzu Plajı'nın Özel Çevre Koruma Alanı, arkeolojik SİT alanı, orman alanı durumunun bugünkü halinden daha iyiye götürülmek yerine kötüleştirilmesine neden olacağını savundukları uygulamasına karşı olduklarını da vurguladı.
Hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de Muğla Valiliği halkın taleplerini ve endişelerini sümen altı ederek hata yaptığını ifade eden Ulutaş, yanlıştan dönülmesi için çağrıda bulunduklarını da kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!