Niko görev başında

Güncelleme Tarihi:

Niko görev başında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 01:17

GÖKÇEADA Belediye Başkanı MHP’li Ünal Çetin, çalışmak için başvuran Rum asıllı Türk vatandaşı Nikolaos Karanikola’yı (35), sözleşmeli olarak işe aldı.

Haberin Devamı

Gökçeada’da doğan, İstanbul’da eğitimini tamamladıktan sonra dönerek ailesiyle hayvancılık yapmaya başlayan ve ‘Niko” olarak tanınan Karanikola, zabıta kadrosunda görevlendirildi. Karanikola, “Başkanımız uygun gördü. Yunanistan’dan gelmeyiz. Belediyede çalışmaktan çok memnunum. Esnafın yaklaşımı da çok iyi. Ağabey kardeş gibiyiz. İşimle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadım. Esnaf benden çok memnun, ben de onlardan” dedi.
Planlı çalışma değil
Çetin ise, Karanikola’yı işe alırken, Türk-Rum dostluğuna örnek oluşturmasını düşünmediğini belirterek, şunları söyledi: “Niko’nun belediyeye işe girmesi tamamen hayatın normal
akışı içerisinde cereyan etmiştir. Biz Niko’yu göreve başlattıktan sonra, özellikle Rum vatandaşlarımız çok takdir etti. Bu planlı programlı bir çalışma değildi. Niko’nun zabıta olarak görev yapması, Gökçeada’nın hatta Türkiye’nin realitesi. Niko bizim kardeşimiz. İhtiyaç hissedersek bu sayı artabilir de.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!