Buyerturizmden cruise turu alanlar mağdur oldu

Güncelleme Tarihi:

Buyerturizmden cruise turu alanlar mağdur oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 15:37

YAZ tatilini cruise turu yaparak değerlendirmek isteyenler büyük bir şok ile karşılaştı. Uzun yıllardır turizm alanında faaliyet gösteren Apextour’un kuruluşlarından Buyerturizm’den cruise turu satın alanlar şirkete ulaşamayınca harekete geçti. İddiaya göre ödeme zorluğu çeken şirket kepenk indirdi. Tur satın alanlar da Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne şikâyette bulundu. Her iki firmanın yöneticilerine kimse ulaşamazken, müşteri hizmetlerinin sağlandığı numaralara yapılan aramalarda cevapsız kalıyor. Bayram tatili için de tur şirketinden tatil satın alanlar da bulunuyor.

Haberin Devamı

Buyerturizmden cruise turu alanlar mağdur oldu
Apextuour’un kuruluşu Buyerturizmden satılan turlar karşılığında aldıkları paraları geri ödemeyen tur şirketi hakkında hem aracı acentalardan hem de tatilcilerden şikâyet aldıklarını ifade eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Genel Sekreteri Çetin Gürcün, kendilerinin de herhangi bir şirket yetkilisine ulaşamadıklarını söyledi. Apextour’un uzun yıllardır hizmet veren bir firma olduğuna vurgu yapan Gürcün, “İflas eden firma Apextour değil. Apextour’un ortak olduğu Buyerturizm adlı bir firma. Buyerturizmden kimseye ulaşılamıyor. Ancak Apextour’dan da kimseye de ulaşamıyoruz. Bize gelen bilgilere göre firma ödeme güçlüğü yaşıyordu. Ödemeleri yapamayınca bu durumda düştü” dedi.

Haberin Devamı

SEYAHAT SİGORTASINA DİKKAT

Tatilcilerin ödedikleri parayı geri alabilmesini sağlayan olanaklar olduğunu dile getiren Çetin Gürcün, tatil satın alırken zorunlu seyahat sigortası poliçesi sertifikasının alınması gerektiğini söyledi. Yasa gereği tur firmalarının zorunlu seyahat sigortası yaptırması gerektiğine dikkat çeken Gürcün, “Ancak bazı kötü niyetli firmalar sigorta yaptırmıyor. Eğer bu firma tarafından seyahat sigortası yapılmış ise mağdur olan tatilciler sigorta şirketlerine başvurarak paralarını geri alabilir” dedi.

BANKALAR GERİ ÖDEMELİ

Tüketici yasası gereği eğer satın alınan tatil gerçekleştirilmemişse tüketicinin vazgeçme hakkı bulunduğunu vurgulayan Gürcün, “Ödeme kredi kartı ile yapılmış ise tüketici bankaya başvurarak parasını geri alabilir. Banka satış yapan firmaya bu parayı ödediyse bile tüketici mağdur edilemez. Hiçbir şirket yetkilisine ulaşılamıyor olsa dahi banka bu parayı tüketiciye ödemelidir. Sonuçta hizmet bedeli, satın alınan tatil yapılmadan ödeniyor” diye konuştu.

VİZELERİ DE ALINDI

Söz konusu firmadan yurtdışı turu satın alanlar için vize hizmeti veren ismini vermek istemeyen bir kişi de şunları söyledi: “Bir acenta aracılığıyla tatil satın alanlar için vize almam istendi. Ben de ücretleri vize alacak kişilerden aldım. Hepsinde cep telefonu numaram var. Tur şirketine ulaşamayınca beni aradılar. Ancak benimde firma ile bir ilgim yok. Ben de bana vize almamı isteyen acenta yöneticisini arayarak bilgi almak istedim fakat ulaşamadım” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!