Başarılı öğrencilere altın

Güncelleme Tarihi:

Başarılı öğrencilere altın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 15:42

Kumluca’da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı ile Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) dereceye giren öğrenciler, Kaymakam Canan Hançer Baştürk tarafından altınla ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Kaymakamlık tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, bu yıl Kumluca’dan bin 136 öğrencinin sınavlara katıldığını hatırlattı. Girgin, TEOG sınavında 492.2011 puanla Cumhuriyet Ortaokulu’ndan Dilay Salman’ın birinci, 491.9532 puanla Özel Toros Ortaokulu’ndan İlayda Güver’in ikinci, 491.7862 puanla Mimar Sinan Ortaokulu’ndan Büşra Uslu’nun ise üçüncü olduğunu söyledi.

Girgin, "LYS’de ise Kumluca Anadolu Öğretmen Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Fatma Erkan TM2 687 ve TM3 968 puan türlerinde aldığı puanla Türkiye genelinde ilk bine girdi. Öğrencilerimize başarılar ve ailelerine mutluluklar dileriz" dedi.

Kaymakam Baştürk ise "Geleceğimiz olan gençlerimiz başarılarıyla bizi onurlandırıyor" dedi. Kaymakam Baştürk, dereceye giren öğrencilerin çoğunluğunu kız öğrencilerin oluşturmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, "Biz kadınlar artık hayatın her alanında varız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Derece yapan öğrenci ve velilerini kutlayan Kaymakam Baştürk, dereceye giren öğrencilere birer altın ve çeşitli hediyeler verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!