Başkent'te 861 projeye 2,9 milyar TL

Güncelleme Tarihi:

Başkentte 861 projeye 2,9 milyar TL
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 01:28

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, bu yıl Başkent’te 861 projenin hayata geçtiğini, en fazla yatırım yapılan alanın 381 projeyle eğitim olduğunu söyledi. Yüksel, projelerin toplam bedelinin 12,3 milyar ve fiili ödeneğinin 2,9 milyar lira olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Ankara İl Koordinasyon Kurulu 2014 Yılı 3. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel başkanlığında yapıldı. Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, İil ve bölge müdürleri, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

1,6 MİLYAR TL NAKDİ HARCAMA

30 Haziran itibariyle yatırımcı kuruluşlardan alınan izleme raporlarına göre, ilde uygulanan toplam proje sayısının 861 olduğunu söyleyen Vali Yüksel, projelerin toplam bedelinin 12,3 milyar ve fiili ödeneğinin 2,9 milyar lira olduğunu belirtti. Ödeneklerden dönem içerisinde 1,6 milyar lira nakdi harcama gerçekleştiğini ifade eden Yüksel, şu bilgileri verdi:
“Kamu kuruluşlarına ait projelerin fiili ödeneğine göre nakdi gerçekleşme oranı, yüzde 55. Bu rakam ilk altı aylık dönem için önem taşıyor. Ayrıca, 2014 yılı üçüncü dönem itibariyle en fazla yatırım yapılan alanlar arasında 381 projeyle eğitim, 103 projeyle ulaştırma, 76 projeyle de tarım sektörü yer alıyor.”

Haberin Devamı

SEÇİMDE AKSAKLIĞA MEYDAN VERMEYİN

Temmuz ayı genel değerlendirme toplantısında ilçe kaymakamlarıyla da bir araya gelen Vali Yüksel, cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında bilgi verdi. Seçiminin 10 Ağustos Pazar günü ülke genelinde gerçekleştirileceğini, ilk oylamada salt çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci oylamanın 24 Ağustos Pazar günü yapılacağını belirten Yüksel, “Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili işlemleri düzen içinde yapma ve yaptırma görevi Yüksek Seçim Kurulu’nun denetiminde, il ve ilçe seçim kurullarına ait. Herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için bu kurulların personel taleplerinin ivedilikle karşılanmalı, ihtiyaç duyulacak her türlü taşıt, bilgisayar, yazıcı, modem, kesintisiz güç kaynağı, jeneratör gibi araç-gereç ve bunları kullanabilecek nitelikli iş gücü desteği sağlanmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!