Eren Demir son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Eren Demir son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 15:05

Kaleme aldığı ‘Kristal Kılıç’ adlı fantastik romanıyla dünyanın en genç ikinci yazarı ünvanını alan ve Ataköy’de 10. kattaki evlerinin balkonundan düşerek can veren 16 yaşındaki Eren Demir dün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Demir ailesi ayakta durmakta zorluk çekti. Lise öğrencisi Eren'in arkadaşlarının sözleri ise akıllara farklı soruları getirdi. Demir'in yakın arkadaşı Alp Gerçeker “Geçtiğimiz günlerde Metalica konserine gitmişti. Hayat dolu, neşeli bir insandı. Olay gecesi de internet üzerinden bir strateji oyunu oynuyordu” dedi. Demir’in sınıf arkadaşı Arda Tekin ise “Son günlerde kız arkadaşı A. ile tartışıyordu. Birkaç defa ayrılıp yeniden birlikte olmuşlardı. Olay gecesi de onunla konuştuğunu duydum” dedi. Mina Akçin ise "İntihar etmek aklının ucundan geçmezdi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencisi Eren Demir, salı gecesi ailesiyle yaşadığı Ataköy 4. kısımdaki apartmanın 10. katındaki evlerinin balkonundan düştü. Olay yerinde hayatını kaybeden Demir’in yanında parçalanmış iki adet cep telefonu bulundu. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri Demir’in düşmeden önce telefonla konuştuğunu belirledi. Olay sırasında, Eren Demir’in babası İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türkay Demir ve yine doktor olan annesi psikiyatrist Demet Demir’in evde olmadığı belirtildi.

“KIZ ARKADAŞIYLA TARTIŞMIŞTI”

Genç yazar Eren Demir’in intihar mı ettiği, kaza ile mi düştüğü belirlenemezken, şüpheli ölüm üzerine otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Otopsinin ardından Demir için dün Ataköy 5. Kısım Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Demir’in içinde bulunduğu tabutun camiye gelmesiyle aile üyeleri gözyaşlarına hakim olamadı. Cami içerisine 6 yaşındaki küçük oğlu Kerem ile giren ve gözyaşlarına hakim olamayan anne Demet Demir’i akrabaları sakinleştirdi.

Haberin Devamı

ANNE: NE OLDU SANA, NİYE BURADASIN

Anne Demir “Oğlum ne oldu sana. Niye buradasın” diyerek gözyaşları döktü. Genç yazarın bir yakını da tabutunun üzerine siyah renkli, League Legends çıkartması olan tişört koyarak “Bu onun en sevdiği kıyafetti” dedi.

Haberin Devamı

"DÜŞERKEN ONUNLA KONUŞUYORDU"

Bu sırada genç yazarın arkadaşları da cenaze töreninde hazır bulundu. Genç yazarın Üsküdar Amerikan Lisesi’nden sınıf arkadaşı Arda Tekin, en son üç gün önce telefonla görüştüklerini söyleyerek “O hayat dolu bir insandı. Okulunda da başarılıydı. Ne sigara, ne alkol, ne de uyuşturucu kullanırdı. Bilgisayar oyunlarına meraklıydı. Son günlerde kız arkadaşı A.ile tartışmıştı. Morali biraz bozuktu. Balkondan düşerken de onunla konuştuğunu duydum” dedi.

"O GECE OYUN OYNUYORDU"

Genç yazarın diğer arkadaşı Alp Gerçeker ise önceki gün Metalica konserine gittiklerini anlatarak “Müziğe ve bilgisayar oyunlarına meraklıydı. Bilgisayarda internhet üzerinden ‘League or Legenas’ isimli oyunu oynuyorduk. Olay gecesi de bu oyunu oynuyordu. Telefonla balkonda çıktığı sırada düşmüş. Bugün bu oyunun turnuvası vardı. Ona da katılacaktı” dedi. Genç yazarın çocukluk arkadaşı Bahadır Kınay ise “Olaydan dört gün önce bizim evde kaldı. Boğazından çok rahatsızdı. Yanımda çok öksürüyordu. Evde bir defa kustu. Hastaydı. Gece bizde kaldıktan sonra evine gitti. Onun intihar ettiğine inanmıyorum. Hayat dolu bir insandı” dedi.

Haberin Devamı

"AKLININ UCUNDAN GEÇMEZDİ"

Genç yazarın dershaneden arkadaşı Mina Akçin de “Çok neşeli biriydi. İntihar olduğunu düşünmüyor. Aşağıya düşmüştür. İntihar etmek aklının ucundan bile geçmez” dedi.

Cenaze töreni sırasında genç yazarın ailesi ve arkadaşları tabuta sarılarak gözyaşları döktü. Törenini ardından ailesinin omuzlarında cenaze aracına bindirilen Eren Erdem, toprağa verilmek üzere Silivrikapı Mezarlığı’na götürüldü.

League or Legends oyunu nedir?
Türkçe anlamı “Efsaneler Ligi” olan League or Legends, internet üzerinden oynanan bir strateji oyunudur. Oyun sırasında iki takım çıkarılır ve çeşitli savaş alanlarında birbirleriyle mücadele ederler. 2009 yılında piyasaya çıkan bu oyun gençler arasında hızla yayıldı. Kendi aralarında takımlar oluşturan oyuncular bilgisayar üzerinden turnuvalar düzenleyebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!