Mia çöllerde

Kuşağının tartışmasız en iyi oyuncularından Mia Wasikowska, köpeği ve dört deveyle Avustralya çöllerinde yolculuk yapan Robyn Davidson’ı canlandırdığı ‘Çöldeki İzler’de yine çok iyi oyunculuk sergiliyor.

Haberin Devamı

Çöldeki İzler
Tracks
Yönetmen: John Curran
2013/İngiltere-Avustralya/110’

Robyn Davidson’ın kendi anılarını anlattığı aynı adlı kitabından uyarlanan “Çöldeki İzler”, yazarın köpeği ve dört deveyle 1977 yılında Avustralya çöllerinde yaptığı yolculuğu anlatıyor. Mia Wasikowska’nın bir kez daha oyunculuğuyla büyülediği film, bölgenin etkileyici doğasından sonuna dek yararlanıyor ve bu ilginç hikayeyi nefes kesici görüntüler eşliğinde anlatıyor. Haftanın en iyi seçeneği.

İÇİNDEN AŞK GEÇEN BİLİMKURGU

Sinyal
Signal
Yönetmen: William Eubank
2014/ABD/95’

William Eubank’ın ikinci uzun filmi olan “Sinyal”, içinden aşk geçen bir bilimkurgu filmi. Nick ve Jonah MIT’de hackleme tutkusu olan iki birinci sınıf öğrencisidir. Bu iki genç, Nick’in kız arkadaşını okumaya gittiği yeni üniversitesine yerleşmesine yardım etmek için onu kendileri götürmeye karar verirler. Bu sırada da yol üstünde gördükleri ilgi çekici yerleri ziyaret ederler. Fakat onlarla uğraşan bir hacker onları bu araba yolculuğunda da yalnız bırakmaz. Hacker’ın yerini tespit ettiklerinde ise onu görmeye gitmekten başka şey düşünemezler. Karanlık atmosferi başarıyla kullanan film, türün tutkunlarının ilgisini çekebilir.

O GECE 567 AŞK YAŞANDI

Haberin Devamı

Barselona’da Bir Yaz Gecesi
Barcelona Summer Night
Yönetmen: Dani de la Orden
2013/İspanya/90’

Yüzlerce yıl tekrar etmeyecek bir kuyrukluyıldız geçidinin yaşandığı 18 Ağustos 2013 akşamı Barcelona’da geçen film, o gece yaşanmış 567 aşktan 6’sını anlatıyor. Barcelona’nın etkileyici görüntüsünden sıkça faydalanan “Barselona’da Bir Yaz Gecesi”, romantik komedi arayanları mutlu edecek.

ÇİZGİSİZ ZEBRA

Cesur Zebra
Khumba
Yönetmen: Anthony Silverston
2013/Güney Afrika/85’

Güney Afrika yapımı animasyon, çizgilerinin yarısı olmadan doğan genç zebra Khumba’nın maceralarını anlatıyor. Batıl inançlara sahip zebra sürüsü, topraklarını birdenbire etki altına alan kuraklıktan onun çizgisiz doğmasını sorumlu tutup Khumba’yı dışlarlar. Çareyi sürüyü terk etmekte bulan Khumba yeryüzündeki ilk zebraların çizgilerini edindiği efsanevi su birikintisini bulup, çizgilerini yeniden kazanacak ve böylece susuzluğu yok edecektir. 3 boyutlu gösterime giren “Cesur Zebra”, sadece küçük izleyicilere yönelik eğlenceli bir animasyon.

Haberin Devamı

ARINMA BİTMİYOR

Arınma Gecesi: Anarşi
The Purge: Anarchy
2014/ABD-Fransa/103’
Yönetmen: James DeMonaco

Geçen yıl izlediğimiz “Arınma Gecesi”nin beklenmedik şekilde yazın en büyük hitlerinden birine dönüşmesi üzerine çekilen bu devam filmi, 12 saat boyunca tüm suçların serbest bırakıldığı, polis ve hastanelerin yardım hizmeti vermediği o kabus geceye götürüyor bizi. Benzinleri bittiği için evlerine ulaşamadan yolda kalan bir aile, oğlunu öldüren adamdan intikam almak için kendini sokaklara atan bir adam ve yağmalanan evlerinden kendilerini zor kurtaran bir anne ve kız… Bu beş kişinin yolu bu korkunç gecede birleşecektir. Şiddet görüntülerinden rahatsız olanların uzak durması gereken “Anarşi”yi, ilk filmi sevenler zaten kaçırmayacaktır.

Haberin Devamı

DENİZALTIDA GERİLİM

Hayalet
Phantom
Yönetmen: Todd Robinson
2013/ABD/98’

Soğuk savaş döneminde inşa edilmiş bir Sovyet denizaltısındaki füzelerini ele geçirmeye uğraşan bir grup KGB ajanı ve gemi mürettebatının yaşadıklarını anlatan “Hayalet”, eski usûl denizaltı gerilimlerinden hoşlananların ilgisini çekebilir. Usta aktör Ed Harris ve kötü adam rolünde “The X Files”ın Muldor’ı David Duchovny başrolde.

Yazarın Tüm Yazıları