Et varsa kebap yoksa menemen

Güncelleme Tarihi:

Et varsa kebap yoksa menemen
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2014 01:25

Gençlerbirliği’nin yeni Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, elindeki malzemeyi en iyi şekilde değerlendireceğini söyledi.

Haberin Devamı

Yakından tanıdığı bir ekibin içinde başarılı olacağına inandığını vurgulayan Kaplan, “Genç futbolcuyla nasıl çalışılır, genç futbolcu nasıl kazanılır, bunu en iyi bilen benim” diye konuştu.

Gençlerbirliği’nin yeni teknik direktörü Mustafa Kaplan, “Ben elimde ne varsa, kulüp kimleri almışsa, onlarla çalışırım. Kadro buysa, bu. Yani, dolapta et varsa kebap, yoksa menemen yaparım” dedi.
Kaplan, adı gibi genç bir takım kuracağını belirterek, şunları söyledi:
“Zor bir dönemde gelmedim. 2 sene önce A.Gücü’nü 13. haftada aldığımda, 3 puanı vardı. O koşullarda; para ve malzeme yoktu. Yemek desen, menemen vardı. Genç çocuklarla, tüm olumsuzluklara rağmen 29 puan topladık. Gelecek planı yapan, kariyeri için çalışan bir başka teknik adam, zor durumdaki bir ekipte görev yapma riskini almazdı. Geçen sezon da 3. Lig’de mücadele eden Hacettepe’de çalıştım. Süper Lig ekibi çalıştıran, bir daha PTT 1. Lig’de takım çalıştırmaz. PTT 1 Lig’de görev yapan, 2. Lig’de takım çalıştırmaz. Benim böyle korkularım, komplekslerim yok. Çalışır, risk alır, kendime güvenirim. Futbol oynadım, yardımcı hocalık, genel menajerlik, işsiz kaldım, futbolcu izledim. Tüm çaba ve emeğime rağmen, birileri yukarıdan geldi, önüme geçti. Ancak, bakın, en sonunda istediğim yerdeyim.”

Haberin Devamı

FUTBOLUN DİLİ VE HEDEFİ BELLİ

Kaplan, Ankara futbol camiasında kendisinde ‘kral’ dendiğini belirterek, şöyle konuştu:
“G.Birliği’ni çalıştırmayı benden fazla isteyenin olmadığını iddia edebilirim. Bu koltuğa oturmak için dişimle, tırnağımla çalıştım. Buna katılmayanlar olabilir, ama G.Birliği için en doğru isim benim. Geçen sene Hacettepe’de çalıştım. G.Birliği altyapısını yakından izledim. Genç futbolcuyla nasıl çalışılır, genç futbolcu nasıl kazanılır, bugün 18 Süper Lig takımının teknik adamları içinde bunu en iyi bilen benim. Süper Lig deneyimimin az olduğunu ileri sürüyorlar. Bunlar yanılsama. Ben ‘Süper Lig ayrı bir Dünya, şurası başka gezegen, efendim 3. Lig Satürn’ gibi şeylere inanmıyorum. Futbolun dili ve hedefi aynı. Ben bu dili ve hedefi biliyorum. Süper Lig’de G.Birliği’nde çalıştıktan sonra, Ankaragücü’ne gittim, geçen sezon 3. Lig’de Hacettepe ile şampiyonluk yaşadım. Şimdi Süper Lig takımı çalıştıracağım. Eğer burası başka bir Dünya dersem, uzaylı olurum.”

Haberin Devamı

HERKES OH NE RAHAT DÜNYA DEMEK İSTER

Kaplan, ‘O da olsun, bu da olsun, onu da alalım, almazsak giderim,’ gibi tavır alacak yapıya sahip olmadığını dile getirip, sözlerini şöyle tamamladı:
“Ben elimde ne varsa, kulüp kimleri almışsa, alabilmişse onlarla çalışırım. Ben de 3 isim söylemeyi biliyorum. ‘Maliyeti ne olursa olsun alalım’ demeyi. Üçünü koyayım sahaya, sonra da seyrine bakayım, oh ne rahat dünya. Zor koşullarda büyüdüm. Hiçbir zaman hazıra konmadım. Kadro buysa bu, dolapta et varsa kebap, yoksa menemen yaparım. Ama ne yaparsam yapayım hem göz doyar hem de karın. Şimdi geleceğe bakıyor ve kadroyu nasıl gençleştiririm onu düşünüyorum. Futbolda hakkı çok yenmiş bir adamım, şimdi adaleti dağıtacak yerdeyim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!