Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Orta Doğu şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Orta Doğu şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2014 01:35

İZMİR'in Seferihisar İlçesi'ndeki CHP'li Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin (UCLG) Orta Doğu Şampiyonu seçildi. Dünyada seçilen 10 başkandan biri olan Soyer, New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler toplantısında konuşmacı olarak yer aldı.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan ve dünyanın her yerinden yüzlerce belediyenin üyesi olduğu Birleşmiş Kentler ve Yönetimler Birliği, dünyayı 10 bölgeye ayırarak bölgelerin şampiyonlarını seçti. Birlik, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'i Orta Doğu şampiyonu ilan etti. Dünya üzerinde seçilmiş 10 başkandan biri olan Tunç Soyer, 10-11 Temmuz tarihlerinde Birleşmiş Milletler'in New York'taki Genel Merkezi'nde düzenlenen 2014 Gelişme İşbirliği Forumu'na Orta Doğu Şampiyonu olarak katıldı. New York'ta Orta Doğu'yu temsilen konuşma yapan Tunç Soyer, yerel yönetimlerin fikirlerinin sorulmasının çok değerli olduğunu vurguladı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Orta Doğu şampiyonu

Haberin Devamı

Dünyanın her yerinden yüzlerce belediyenin Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin üyesi olduğunu kaydeden Soyer, "UCLG, yayınladığı 'Siyaset Belgesi' ile bu misyon ve vizyonunu ortaya koydu ve bu hedeflere ulaşabilmek için dünyanın her bölgesinden, bölgesini temsil edebilecek, hükümetlerle, özel ve kamu kuruluşlarıyla iletişime geçebilecek ve onları yerel yönetimleri desteklemeleri için bilgilendirecek, sınır ötesi işbirliklerini canlandıracak liderler seçildi. Bu liderlere de 'şampiyon' adı verildi. Beni de Ortadoğu bölgesinin şampiyonu olarak seçtiler. Kentler yeniliklerin, icatların, bilimin, sanatın, teknolojinin ve sosyal yaşamın merkezlerine dönüştü ve artık, New York, Şangay, Paris, Londra veya İstanbul gibi kentler, ülkelerinden bile daha tanınır hale geldi. Dünyanın 2/3'ü 2030 yılında kentlerde yaşayacak. İnsanlığın mutlu, huzurlu, güvenli bir ortamda yaşaması, ekonomik krizlere karşı dayanıklı hale gelmesi, temiz suya erişimlerini olması, barınma sorunlarının giderilmesi kısaca hemen hemen tüm sorunlarının çözümü yerel yönetimlerin sorumluluğunda olacak. Bunun için yerel yönetimlerin yetkileri arttırılmalı, merkezi otoriteninkiler sınırlandırılmalıdır. Gelecek yereldedir, yerel yönetimlerin demokratik, güçlü ve hesap verebilir olması merkezi hükümetlerin sigortası, başarı ve topyekün kalkınmanın anahtarıdır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Orta Doğu şampiyonu

'BİN YIL KALKINMA HEDEFLERİ
New York dönüşü açıklamalar yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birleşmiş Milletler'in düzenlediği '2014 Gelişim İşbirliği Forumu'nun ana konusunun Birleşmiş Milletler'in 2000 yılında ortaya koyduğu ve 2015 yılına kadar gerçekleştirmeyi hedeflediği 'Bin Yıl Kalkınma Hedefleri'nin geçen yıllardaki başarısını tartışmak olduğunu dile getirdi. Başkan Soyer, 2015 yılından sonra ortaya konulacak yeni hedeflerin müzakere edildiğini vurguladı. 2015 yılına kadar yoksulluğun giderilmesi, çocuk ölümlerinin azaltılması gibi sekiz hedeften oluşan Bin Yıl Kalkınma Hedefleri'ne ulaşmak için bütün ülkelerin seferber olmasının hedeflendiğini aktaran Soyer, "Bu toplantıda bu hedeflerin 2015'ten sonra nasıl gerçekleşeceği hakkında konuşuldu. Müzakerelere ilk kez yerel yönetim temsilcileri de katıldı. Konuşmamda yerel yönetim temsilcileri olarak toplantıdaki sayımızın az olduğunu ama bunun umut verici bir başlangıç olduğunu vurguladım. Yerel yönetimlerin başarılı olmaları ülkemizin, bölgemizin ve bütün dünyanın daha iyi yaşanacak bir yer haline gelmesi demektir. Bu alanda sadece ulusal değil sınırötesi işbirliklerini de geliştirmemiz gerekiyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!