54 yolculu otobüs Ankara'da yandı

Güncelleme Tarihi:

54 yolculu otobüs Ankarada yandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 01:17

54 yolcusuyla İstanbul-Sivas seferini yapan yolcu otobüsü motorunun alev alması sonucu Ankara'da yandı. Yolcular yangından yara almadan kurtuldu.

Haberin Devamı

Başkentte, 54 yolcusuyla İstanbul'dan Sivas'a gitmekte olan otobüs, motorunun alev alması sonucu yandı. Alınan bilgiye göre, İstanbul-Sivas seferini yapan Bekir Onur yönetimindeki 58 NY 858 plakalı yolcu otobüsünde Ankara-İstanbul karayolu 100. kilometredeki Cankurtaran mevkisinde yangın çıktı. Onur, seyir halindeki diğer araçların sürücülerinin uyarısıyla otobüsün motorunun alev aldığını fark etti ve aracı durdurdu. Yolcular, kısa sürede otobüsü terk edip, olay yerinden uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Yangın sonucu otobüs kullanılamaz hale geldi. Otobüsteki 54 yolcunun büyük korku yaşadığı yangın sırasında istirahatte bulunan ve hafif yaralanan yedek şoför Veli Gözükara, 112 Acil Servis ekiplerince ayakta tedavi edildi.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLİ DE ORADAYDI

Otobüsteki yangını görüp, yolculara yardım etmek için aracını durduran AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, "Öncelikle tüm yolcularımıza 'geçmiş olsun' diyorum. Rabbim korudu. Çok şükür can kaybı yok" dedi. Otobüsün yandığını görünce aracını durdurduğunu ifade eden Boyraz, şöyle konuştu:
"Aracın yanışını ve patlamaları an ve an izledik. Mağdur olan yolcularımızın bir an önce gidecekleri yere güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamak için burada bekliyorum. Gerekli görüşmeler yapıldı, hemşehrilerimi sağ salim memleketlerine göndermek arzusundayız. Olay 00.03 sularında 'oldu. Büyük geçmiş olsun, daha büyük bir facia olabilirdi. Rabbim korudu, inşallah bayrama huzur içinde ererler. Sadece maddi zarar var. Çocuklar biraz üşüdü, gelecek otobüsü bekliyoruz."

DİĞER SÜRÜCÜLER UYARDI

Yanan otobüsteki yolcular da karayolundaki diğer sürücülerin ikazı üzerine olayın fark edildiğini ve canlarını son anda kurtardıklarını dile getirerek, "Hemen kapıları açtırdık ve otobüsten uzaklaştık. Eşyalarımız yandı, kimimiz düştü. Canımızı zor kurtardık, mağduruz" diye konuştu. Yolcular, bir süre sonra olay yerine gelen başka bir otobüsle seyahatlerine devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!