Tapu Erdoğan Bayraktar'ın şirketinin üzerinde

Güncelleme Tarihi:

Tapu Erdoğan Bayraktarın şirketinin üzerinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 10:27

Hakkında fezleke hazırlanan bakanlardan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Kadıköy Koşuyolu’nda bulunan arsasının, Marmaray’ın açılışı ile birlikte değerinin ikiye katlandığı iddia ediliyor. 22 milyon dolar değerindeki arsanın inşaat çalışmalarının taşeron bir şirket üzerinden yürütüldüğü kaydediliyor.

Haberin Devamı

Erdoğan Bayraktar ile ilgili ‘arsa’ iddiaları ilk kez Yurt Gazetesi tarafından gündeme getirildi. Gazetenin iki günden beri sürdürdüğü yayınlardan sonra bugün de Sözcü gazetesi haberi gündemine taşıdı. Söz konusu arsa ile ilgili tapu kayıtları da ortaya çıktı.
Söz konusu haberlere göre, ilk imar plan notu tadilatı Mart 2014'te yayınlanan proje için yeni plan değişikliği seçim sonrasına kaldı.

Tapu Erdoğan Bayraktarın şirketinin üzerinde
FEZLEKELER AÇILMADAN SAVCIYA İADE

Erdoğan Bayraktar ve çocuklarının yönetiminde bulunduğu Bayraktar İnşaat ve Taahhüt Limited şirketinin merkez binasının da bulunduğu Koşuyolu’ndaki arazide inşaat çalışmaları, Bayraktar İnşaat üzerine değil, OFTON İnşaat şirketi üzerinde yürütülüyor

Tapu Erdoğan Bayraktarın şirketinin üzerinde
.
Söz konusu arazinin, değerinin özellikle Marmaray projesinin hayata geçmesi ile ikiye katlandığı kaydediliyor.

Haberin Devamı

DAİRE FİYATLARI 700 BİN EURO

Revizyon imar planına ilişkin ilk imar plan notu tadilatı, Mart 2014'te yayınlanan projede, bina yüksekliği serbest bırakılırken, toplam inşaat alanını da, ortak kullanım alanlarıyla birlikte 11 bin 150 metre kare olarak görülüyor. İnşaat alanını az bulan Bayraktar İnşaat ise imar planı değişikliğini beklemeden Mühittin Üstündağ Caddesi'nde bulunan yol kavşağını şantiye sahasının içerisine dâhil etti. Yeni imar planı değişikliğinin ise İBB’den 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası yapılacağı iddia ediliyor.

Henüz inşaat çalışmasının başlamadığı arazi için daireler için belirlenen fiyat aralığının 300 bin ile 700 bin Euro arasında olduğu kaydediliyor. Arazi üzerinde yapılacak inşaatlarda A ve B blokları konut alanı, C ve D blokları ise ticaret alanı olarak planlanıyor.

Tapu Erdoğan Bayraktarın şirketinin üzerinde
DÖRT BAKANI SORUŞTURACAK İSİMLER BELLİ OLDU


BAKMADAN GEÇME!