AK Partililer ‘Başbakan devam etsin’ diyor

Güncelleme Tarihi:

AK Partililer ‘Başbakan devam etsin’ diyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 01:43

CUMHURBAŞKANI adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, adaylık teklifi geldiğinde görüşmeler yaptığını belirterek “Ben bu camianın yabancısı değilim, bu teklif geldiğinde istişareler yaptım. AK Parti kurucuları vardı, onlar da teşvik ettiler. Aslında onlar Başbakan’ın hizmetinin devam etmesini istiyorlar. BBP de bize desteğini açıkladı. Şimdi oldu 7 parti, 8’inciyi de göreceksiniz. AK Parti’li kardeşlerim de huzur, istikrar ve itibarı kazanmak için bize destek verecekler, göreceksiniz” dedi. Gaziantep’i ziyaret eden İhsanoğlu, basın toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DEVLETİMİZ ÜNİTERDİR

“Bizim devletimiz tektir, üniterdir. İki devlet olmaz bizde. 81 vilayet ayrı devletler şeklinde olmaz. Üniter devlet şeklinde, parlamenter sistemin devam etmesi en tabii halidir ama ıslah etmek de gerekir. 11 cumhurbaşkanımızın şüphesiz farklı üslupları vardı. Ama Anayasa’nın verdiği yetkilere göre hareket etti hepsi. Eğer Anayasa’ya uymazsanız, bu Türkiye’yi kötü bir yere götürür. Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımız arasında bir tartışma oldu, kitap fırlatıldı, ekonomi uçtu, herkesin cebi boşaldı. O tepede bir sigortanın atması, birine kızması, ‘Ben gücümü milletten aldım sana dikte ediyorum’ demesi milleti nereye götürür? Onun için bu şıkları iyi düşünmemiz lazım.

HESAPLAR BOZULDU

‘İhsanoğlu onu yapamaz, bunu yapamaz’ deniliyor. Neden korkuyorsun ondan, bırak yapmasın! Sen ne yapacağını söyle. Köprüyü, barajı yapamazsın, onu devlet yapacak. 76 milyon nüfuslu bir ülkenin 1 ayda Cumhurbaşkanı seçilir mi? 1 ayda ev taşıyamazsınız. Vatandaş bunu görüyor. Hak, hakkaniyet, eşitlik hiçbir şey yok. Her şey biçilmiş kaftan şeklindeydi. Bir sürprizle karşılaşınca hesaplar bozuldu.


AK Partililer ‘Başbakan devam etsin’ diyor


Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu çarşı esnafını ziyaret etti

Haberin Devamı

TÜRKİYE AİLESİNİN REİSİ

Benim anlayışım şudur: Cumhurbaşkanı Anayasa’daki tanıma göre devletin reisidir. Fakat sırf devletin reisi değil Türkiye denilen büyük ailenin reisi. Devletin başı, milletin babası olmalı. Birinin kulağını çekip diğerine tokat atmak değil. Herkese sevgiyle saygıyla yaklaşacak. Elbette iç ve dış siyasetten anlayacak. Allah’a şükür bende ikisi de bol bol var. Ama bu siyasi tecrübeye sahip olduktan sonra kendi siyasi görüşlerini başkasına zorlamayacak. Bir partiye mensubiyeti olur da onu başkasına zorlarsa o zaman Türkiye’de siyasi kriz olur.

FERMANLA MI DEĞİŞTİRECEKSİN

Bu sistem cumhuriyetle gelmedi mi? Biz şimdi bütün iktidarı bir sivil padişaha mı teslim edeceğiz? Sistemi nasıl değiştireceksin kararnameyle mi fermanla mı? Türk milleti bir Ortadoğu diktatörlüğü yaratmak istemiyor.

Haberin Devamı

PARAYLA MİTİNG YOK

(Miting yapmıyorsunuz sorusuna) Bu Ramazan günü mitingi ne zaman yapacağız? Burada yapma imkânı var ama insanlara niye zulmedelim. Bayramdan sonra yapacağız. Parti teşkilatlarını göndererek otobüslere doldurarak, zarflarla para vererek ‘gelin sizi şuraya toplayalım’ diyerek miting olur mu?

Haberin Devamı

ONLAR TANINIYOR MUYDU

(Siyasetin dışında olduğu eleştirilerine) Benim siyasetin dışında olduğumu, siyasetten anlamadığımı, tanınmadığımı kim söylüyor? Kusura bakmayın ama bunlar yanlıştır. Bu gördüğünüz politikacılar siyasete girdiğinde tanınıyor muydu?”

Alevileri dinledi

CUMHURBAŞKANI adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, önceki gün Ankara’da iki ayrı cemevinde iki önemli isimle görüştü. İhsanoğlu’nun Batıkent’te Serçeşme Cemevi’nde ziyaret ettiği Hacı Bektaşi Veli’nin torunu ve Postniş Veliyettin Hürrem Ulusoy, Alevilerin kimliklerinin yok sayılması noktasına doğru gidildiğini ve gelişmelerden kaygı duyduklarını belirterek “Can’ların canlarını sıkan bir noktadayız” dedi. Daha sonra Dikmen’deki cemevinde Hacıbektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez’i ziyaret eden İhsanoğlu’na, Alevilerin beklentilerini içeren bir rapor verildi. İhsanoğlu, 25 Temmuz Diyarbakır ve 31 Temmuz Mardin gezisinde de Demokratik Bölgeler Partili (DBP) büyükşehir belediyelerine ziyareti de gündemine aldı.

Haberin Devamı

BBP 7’nci destekçi

Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren parti sayısı, dün BBP’nin de destek kararı almasıyla 7’ye çıktı. İhsanoğlu’na CHP ve MHP ile birlikte DSP, DP, BTP ve Liberal Demokrat Parti desteğini açıklamıştı.

Kuvayı Milliye bizi ayakta tutan ruhtur

AK Partililer ‘Başbakan devam etsin’ diyor

İHSANOĞLU, seçim kampanyası kapsamında geldiği Gaziantep’te davullar ve zurnalarla karşılandı. Yaklaşık 300 araçlık bir konvoyun eşlik ettiği seçim otobüsünden halkı selamlayan İhsanoğlu’nun ilk durağı Gaziantep savunmasında şehit düşen Molla Mehmet Karayılan’ın mezarı oldu. Mezarı ziyaret ederek dua eden İhsanoğlu, Karayılan’ın torunlarıyla sohbet etti. Burada Kuran’dan ayet okuyan İhsanoğlu, “Kuvayı Milliye ruhu tüm ülkemizi ayakta tutan ruhtur. Bugün Türkiye’nin birliği ve tekrar şahlanması için kaybettiği itibarını tekrar yeniden kazanması; huzur temini için böyle kahramanlara ihtiyacı vardır. Bu kahramanlık ruhunun devam etmesine ihtiyacımız vardır” dedi. İhsanoğlu, daha sonra seçim otobüsüyle kısa bir şehir turu yaptı, çarşı esnafını ziyaret etti.

AK Partililer ‘Başbakan devam etsin’ diyor


Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoglu, eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte Gaziantep'in Bakırcılar Çarşısı ve Elmacı Pazarı'nı gezdi.Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Gaziantep'te bakır işlemecisi bir esnafı da ziyaret etti. İhsanoğlu, bakır bir tepsi üzerinde işleme yaptı.

AK Partililer ‘Başbakan devam etsin’ diyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!