ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

Güncelleme Tarihi:

ABDden Rusyaya yeni yaptırımlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 10:05

ABD yönetimi, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıkladı.

Haberin Devamı

Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunu istikrarsızlaştırmaya dönük devam eden faaliyetleri ve Kırım'ı işgaline yanıt olarak, finansal hizmetler, enerji, silah ya da bağlantılı materyallerle ilgili sektörlere ait kuruluşlara ve Ukrayna'nın egemenliğini baltalayan ya da Ukraynalıların mülkünü haksız zimmetine geçirenlere yönelik geniş kapsamlı yaptırımların getirildiği" bildirildi.

Yetkililerin, Rusya'ya karşı bugüne kadar alınan en güçlü tedbirler olarak niteledikleri yaptırımlar, bazı büyük Rus bankaları, önemli enerji ve savunma şirketlerini hedef alıyor.

Açıklamaya göre, yaptırım getirilen şirketler arasında, Rus devlet petrol şirketi Rosneft, devlet kontrolündeki Rus enerji devi Gazprom'un mali kolu olan Gazprombank, diğer bir Rus enerji şirketi Novatek, Rus devlet ekonomik kalkınma bankası Vnesheconombank (VEB) de bulunuyor.

Haberin Devamı

Bunun yanında, 8 Rus silah şirketi, "Luhansk Halk Cumhuriyeti" ile "Donetsk Halk Cumhuriyeti" ve "Donetsk Halk Cumhuriyeti"nin "Başbakanı" Aleksander Boroday, Kırım yarımadasındaki bir nakliye tesisi olan "Feodosiya Enterprises" ve aralarında üst düzey Rus Federal Güvenlik Hizmeti yetkilisi Sergey Beseda da dahil 4 Rus hükümet yetkilisi de yaptırım listesine dahil edildi.

ABD Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı David Cohen, yaptığı açıklamada, Rusya'nın, tersi yöndeki açıklamalarına rağmen, Ukrayna'yı istikrarsızlaştırmaya ve ayrılıkçılara destek sağlamaya devam ettiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!