Adaylık sayesinde taleplerimiz ilk kez bu kadar görünür oldu

Güncelleme Tarihi:

Adaylık sayesinde taleplerimiz ilk kez bu kadar görünür oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 01:43

CUMHURBAŞKANI adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhuriyet tarihinde ilk defa ezilenlerin aynı çizgi etrafında birleştiklerini belirterek “İlk defa cumhurbaşkanlığı adaylığı vesilesiyle kendi sesimizi, ilke ve taleplerimizi bu kadar görünür hale getiriyoruz. Biz halkız, ezilenler olarak biz de bu ülkede varız” dedi.

Haberin Devamı

Seçim çalışmalarını İzmit’te sürdüren Demirtaş, bir düğün salonunda yaptığı konuşmada, özetle şunları söyledi: “Biz sadece cumhurbaşkanlığı seçimi yarışını sürdürmüyoruz. Açıkladığımız yeni yaşam belgesiyle Türkiye’ye yeni yaşam önerisi getirdik. Biz sadece Çankaya’ya kim çıkacak, bu 3 isimden hangisi Çankaya’da koltuğa oturacak’ yarışını sürdürmüyoruz. Özlemimiz, hasretimiz koltuk değil. Koltuk sevenlerin, koltuk hasretiyle yanıp tutuşanların halkı, yani toplumun bütün ezilenlerinin umutlarını bir kenara bırakıp, sadece koltuk için mücadele edenlerin geldiği durumu görüyoruz. Biz onlar gibi olmak için yola çıkmadık.

SOMA İLE ROBOSKİ EL ELE

Sizi kurtarmaya geldim’ diyenler, en başta başımıza çorap örenlerdir. Biz bizi kurtarabiliriz, ancak ezilenlerin birliği, ötekileştirilmiş olanların birliği, birbirini kurtarır ancak Soma’daki ailelerimizle Roboski’deki ailelerimiz el ele verirse, Gezi’deki ailelerimizle Lice’deki ailelerimiz el ele verirse... Yani eşitçe, onurluca, adilce yaşam mücadelemizi el ele verirsek kurtuluruz. Yoksa ‘Tayyip Bey, Ekmel Bey, Demirtaş seçilmiş de onların üçünden biri bizi kurtaracak’ demeyin. Siz kendinizi kurtarabilirsiniz. Ben işte bu mesajı, bu birlik ruhunu taşımak üzere aday oldum. Bu yalanı, bu riyayı kırmak için aday oldum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!