İspanya Kralı Felipe ve Kraliçe Letizia'nın Fas ziyareti

Güncelleme Tarihi:

İspanya Kralı Felipe ve Kraliçe Letizianın Fas ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 18:53

İspanya'da geçen ay tahtından feragat eden babası Juan Carlos'un yerine geçen Kral 6. Felipe, eşi Kraliçe Letizia'yla birlikte ilk Kuzey Afrika ziyaretini tamamladı.

Haberin Devamı

Fas'a giden çift, iki ülke arasındaki ilişkinin gücünden bir şey kaybetmediğini Fas Kralı 6'ncı Muhammed ve eşi Prenses Lalla Selma'yla sergiledikleri samimi görüntülerle kanıtlamış oldu.

Pazartesi günü, Fas'ın başkenti Rabat'a inen çifti, Fas Kralı ve eşi uçağın merdivenlerinin başında karşıladı. Arap Kral 6'ncı Felipe'yi iki yanağından öpen Fas Kralı, Kraliçe Letizia'nın ise elini öperek 'Hoşgeldiniz' dedi.

İspanya Kralı Felipe ve Kraliçe Letizianın Fas ziyareti

Kraliyet Sarayı'nın bahçesinde Fas Kraliyet Muhafızları tarafından İspanyol çifte özel görkemli bir karşılama töreni düzenlendi.

41 yaşındaki Kraliçe Letizia, ülkeye varış için tercih ettiği füme döpiyesini, onurlarına verilen 200 seçkin davetlinin katıldığı iftar davetinde Felipe Varela imzalı ekru-gri kombiniyle değiştirdi. Çiçeği burnunda Kraliçe Letizia'nın kıyafetindeki parıltılı işlemeler ve transparan detaylar dikkat çekti. Ev sahibi Prenses Lalla Selma ise, yerel işlemelerin göze çarptığı uzun bir kaftanı andıran beyaz elbisesiyle Letizia'ya eşlik etti.

Haberin Devamı

İspanya Kralı Felipe ve Kraliçe Letizianın Fas ziyareti

Kral 6. Felipe ve Kraliçe Letizia, ziyaretlerinin ikinci günü de şıklıklarıyla göz doldurdu. Fas Kralı 6. Mohammed’in dedesi 5. Mohammed’in mezarını ziyaret sırasında Letizia'nın başörtüsü kullanması dikkat çekti. Nitekim, Kral 6. Muhammed'in çifti Ramazan ayında karşılayıp iftarda ağırlamasıyla, iki ülke arasındaki ilişkide hoşgörünün öneminin öne çıkarıldığı belirtiliyor.

İspanya Kralı Felipe ve Kraliçe Letizianın Fas ziyareti

Fas gezisi, yeni Kraliyet çiftinin komşu ülkeler Vatikan ve Portekiz ziyareti sonrası düzenlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!