MEB Müsteşarı: Eğitimde sınav skorları dışında başka göstergeler var

Güncelleme Tarihi:

MEB Müsteşarı: Eğitimde sınav skorları dışında başka göstergeler var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 17:42

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Batı ilerine kıyasla kaliteli eğitim alamayan gençlerin geleceklerinin şekillenmesinde önemli rol alan sınav sonuçlarıyla şekillenen sıralamayı sağlıklı görmediğini belirterek, “Eğitimde halbuki bu sınav skorları dışında göstergeler var” dedi.

Haberin Devamı

MEB Müsteşarı Tekin, Doğu Anadolu Bölgesi istişare toplantısı için Kars’a geldi. Kars, Ağrı, Ardahan, Artvin, Erzurum ve Iğdır il Milli Eğitim yetkilileriyle bir araya gelen Tekin, aylık il müdürleri toplantıları yaptıklarını fakat yeterince mutfağa, sahaya inmediklerini düşündüklerini söyledi. Tekin, Ankara’da gerçekleşen il müdürleri toplantılarını sınırlı bir zamanda yapıldığını ve sahada doğrudan uygulayıcılarla çok yakın temas halinde olamadıklarını belirtti. Bu bağlamda ilk kez bu toplantıları Kars’ta başlattıklarını aktaran Tekin, “Türkiye’de 81 ilin bütün sorunlarını aynı toplantıda tartışmak karara bağlamak zor. Bundan sonra da 5-6 ili kapsayacak şekilde bu tür toplantılar organize edilecek ve bu tür toplantılar ağustos ayı ortasına kadar devam edecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tekin’e, basın mensupları, “Bölge illeri eğitim sıralamasında son sıralarda, bunu da masaya yatıracak mısınız? Dershanelerin kapatılması gündemde, Kars’ta da var, bununla ilgili görüşmeleriniz olacak mı?” sorularını yöneltti. Müsteşar Tekin, “Bu sizin bahsettiğiniz sıralamalar, eğitimde son sırada sıralaması, bunlar çok sağlıklı şeyler değil. Belli bir sınav sonucuna göre yapılmış sıralamalar. Eğitimde halbuki bu sınav skorları dışında göstergeler var” diye cevap verdi.

“Bizim eğittiğimiz çocuklara siz ikinci bir kurs vermeyin”

MEB olarak devlet dışında hiçbir topluluğu, hiçbir kitleyi hedef ya da muhatap almadıklarını, kendi eğittikleri çocuklara dershanelerin ikinci bir kurs vermesini istemediklerine vurgu yapan Tekin, şöyle devam etti:
“Devlet otoritesine karşı çıkan gruplarla ilgili mücadeleyi ilgili kamu kurumları yapar. Bizim burada yapacağımız şey sadece şu, 1990’lı yılların başından itibaren Türkiye’de eğitim sisteminin ana problem kaynaklarından bir tanesi olarak dershaneler gösteriliyor. Bütün hükümetler çözüm üretmek için çaba sarf etmişler. Şimdi iş başında bulunan AKP’de 2002 yılında kurulduğu günden beri bu konuyla ilgili olarak bir takvim ortaya koymuş, biz şu anda bu takvimin içindeyiz. Bizim eğittiğimiz çocuklara siz ikinci kez kurs vermeyin.”

BAKMADAN GEÇME!