Mövenpick Hotel YEŞİL YILDIZLI

Güncelleme Tarihi:

Mövenpick Hotel YEŞİL YILDIZLI
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2014 01:35

TÜRKİYE'de çevreye duyarlı konaklama tesislerinin sayısının artırılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Mövenpick Hotel İzmir de 'Yeşil Yıldızlı' oldu.

Haberin Devamı

Çevre bilinci ve çevreye duyarlılık çalışmalarına önem veren ve Green Globe sertifikası da bulunan Mövenpick Hotel’in Genel Müdürü Melik Kızılcan, kurduğu güçlü ekibin bu ödülü almada büyük katkısının olduğunu ve daha da büyük projelere imza atacaklarını söyledi. Kızılcan, "Bu sertifika, enerji ve su kaynakları konusunda tasarruf sağlayarak işletme maliyetlerini azaltan, çevreye katkı sağlayan, sürdürülebilir turizmi destekleyen turistik kurumlara veriliyor. Dolayısıyla bu sertifikayı alabilmek için ciddi bir çalışma yapmanız gerekiyor. Biz de bu yoğun şekilde çalıştık. 2011-2012 yıllarında Green Globe sertifikası almak için yaptığımız çalışmalar sayesinde de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 122 kriter üzerinden yaptığı bütün denetimlerinden başarıyla çıktık" dedi.

Geri dönüşüm

Haberin Devamı

Mövenpick Hotel İzmir, çevreye dost bir işletme olarak hizmet vermek için, ofislerindeki atık kağıtları, atık kağıt kutularında toplayarak geri dönüşümü sağlıyor. Cam, plastik, metal, kağıt, pil, kartuş ve kullanılmış yağ olarak ayrı kutularda geri dönüşüm için saklanıyor. Tüm misafir ve toplantı odalarında geri dönüşümlü kağıt ve plastik kalemler kullanılıyor. Misafir odalarındaki, sağlık kulübündeki duş ve musluklarda su tasarrufu planlaması yapılıyor ve tüm genel alanlarda hareket sensörlü musluklar yer alıyor. Otelin ısıtma ve soğutma sistemi, elektrik ve doğalgaz tüketimine hakim olunabilen otomatik bir sistemle kontrol ediliyor. Kurum olarak çevre kirliliğinin önüne geçmek, yeşil dostu olmak için uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüren Mövenpick Hotel İzmir'in 5 bin ağaçlık bir de korusu bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!