Roma Tiyatrosu’ndaki mülteciler taşındı

Güncelleme Tarihi:

Roma Tiyatrosu’ndaki mülteciler taşındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 01:17

Büyükşehir Belediyesi, Ankara Hürriyet’in, “Roma Tiyatrosu’na mülteci çadırı” haberinin ardından Ulus’taki Roma dönemine ait Antik Tiyatro kalıntılarının olduğu bölgeye çadır kurarak yaşam savaşı veren Suriyeli mültecileri, daha uygun şartlarda yaşayabilecekleri kamplara yerleştirdi.

Haberin Devamı

Çadırlarda yaşayan Suriyeli mültecilerin sağlık koşullarının çok kötü olduğunun altını çizen vatandaşlar, “Belediye ekipleri gelerek aileleri topladı. Biz bu insanların yoksulluklarını ve muhtaç durumlarına üzülüyorduk” dedi.
Kurdukları derme-çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli mültecilerin boş buldukları alanlara yerleşmesi nedeniyle Ulus’ta ciddi bir sıkıntı yaşandığını belirten çevre esnafı şunları söyledi:
“Yapılan kentsel dönüşüm projeleri nedeniyle bölge ciddi bir yıkımdan geçti. Yıkılan evler boşalırken diğer kalan evler harabelerin içinde kaldı. Aynı zamanda bu asayişsiz ortam uyuşturucu tacirleri için büyük bir alan oluşturdu. Şu an her boş alana 3-4 Suriyeli aile geliyor. Çok sağlıksız bir ortamda kaldıkları için onlara da yazık oluyor. Sürekli olarak çöpten beslenip dileniyorlar. Bu durumun yaşanmaması için yetkililer kesin bir tavır sergilemeli. Yoksa anlık çözümler uygunlanmış oluyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!