Beklenen otoparkı Kılıçdaroğlu açacak

Güncelleme Tarihi:

Beklenen otoparkı Kılıçdaroğlu açacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 01:42

UYGULADIĞI pek çok projeyle örnek olan İzmir, yine bir ilk imza attı. Türkiye’de tam otomatik bir otoparkı kente kazandıran ilk kamu kurumu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak’ın otopark sorununa çözüm olacak bu önemli projeyi yarın hizmete açacak.

Haberin Devamı

Saat 18.00’deki törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. Şair Eşref Bulvarı Alsancak Hocazade Camisi karşısında bulunan 939 metrekarelik arsada 11 katlı ve 280 araç kapasiteli olarak inşa edilen tam otomatik katlı otopark, kamulaştırma dahil toplam 20 milyon TL’ye mal oldu.

616 metrekarelik alan üzerine çelik konstrüksiyon ve giydirme cephe olarak yapılan otopark, düşeyde hareket eden 4 taşıyıcı asansör, asansör üzerine döner platformlar, hareket eden yatay taşıyıcılar, otomatik açılır-kapanır kapılar ve bunlara bağlı elektronik ekipmanların çalışmasını kumanda eden entegre yönetim sisteminden oluşuyor. Ünitelerin kendi içerisinde ve birbirleriyle iletişimi, gelişmiş endüstriyel donanım ve yazılımlarla sağlanıyor.

Otomatik otoparkı kullanacak olan sürücü, aracını asansörlerden birine park edecek ve park işlemini teyit ettikten sonra araç otomatik taşıyıcılar tarafından alınarak en uygun park yerine yerleştirilecek. Sürücüye aracın geri verilme işlemi yine otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!