Festivalde dans zamanı

Güncelleme Tarihi:

Festivalde dans zamanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 01:42

Dünyanın yakından tanığı dansın önemli isimlerinden Martha Graham Dance Company, 24 yıl aradan sonra tekrar İzmir'de. 28. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında 17 Temmuz akşamı Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak olan Martha Graham Dance Company 22 Türk dansçının da yer aldığı "Panorama" projesini de sergileyecek.

Haberin Devamı

28. Uluslararası İzmir Festivali 17 Temmuz saat 21.30'da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak olan Martha Graham Dance Company gösterisi ile yaz etkinlikleri sona erecek. Hilton İzmir'de düzenlenen basın toplantısında konuşan ve 3 Eylül'deki kapanış konseri The Silk Road Ensemble With Yo-Yo Ma öncesi yaz döneminin son gösterisine ev sahipliği yapacaklarını belirten İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Sarper, "1926'da kurulan bir topluluk olan Martha Graham Dance Company en eski ve en köklü dans topluluklarından biri. Gösteride birbirinden güzel eserleri izleme şansımız olacak. 1990 yılında daha önce festivalimize katılmıştı. Yıllar sonra İzmir festivali için yine buradalar. İşbirliği içinde olduğumuz 'Panorama' projesinde Türkiye'deki dansçılara açık bir çalışma yaptık. Haziran ayında çalışmaları yakından izleme şansı bulduk. Dün son olarak sahnede yer almayı hak eden dansçıları gördüm ve çok mutlu olduk. Önümüzdeki günlerde dans topluluğu ile işbirliğimiz devam edecek" dedi.
Martha Graham Dance Company Sanat Direktörüz Janet Eilber ise konuşmasında, "Uzun bir aradan sonra burada olmaktan çok mutluyuz. Martha Graham yenilikçi ve radikal bir dansçı. Yaptığı işte Picasso gibi sanatçılarla özleşen bir isim. Doğal ve insan duygularını yansıtmak üzerine kurulu bir dans topluluğu. Romantik akımın dışında daha gerçekçi bir yapıda. Programda üç Martha Graham projesi ve yeni üretilmiş bir dansa yer vereceğiz. Bu sene özellikle 22 Türk dansçısı ile birlikte Martha Graham'ın yarattığı Panaroma koreografısına dansını yansıtacak. İnsanların bir araya geldiklerinde yapacağı değişime odaklanılmış bir dans olacak" dedi.
Türkiye'de iyi dansçıların yer aldığın belirten Panorama Projesi Rejisörü Penny Diamantopoulou, "Panorama projesi iki farklı onur yaşıyoruz. Bu projenin Türkiye ayağındaki eğitmen olduğum için mutluyum. 10 günlük zor bir eğitim maratonu yaşadık. İlk başlarda çok zordu çünkü bizim tarzımıza uyum sağlamak kolay değildi. Ama eğitimin sonunda aldığı sonuçtan çok memnunuz. Son bir provayı yaptık ve duygusal bağın oluştuğunun farkındayım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!