İstanbul'un ortasında bonzai şişesi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulun ortasında bonzai şişesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 13:40

2010 yılından bu yana Türkiye’de de yaygınlaşmaya başlanan bonzaiyi edinmek oldukça kolay. Bu fotoğraf İstanbul’da gençlerin oldukça sık takıldığı bir semtte çekildi. Bong ismi verilen cam şişe bonzai tüketiminde kullanılıyor. Ve herkesin gözü önünde satılıyor. Hediyelik eşya dükkanlarında da satılan bong şişelerinin dekoratif bir amaçla kullanıldığını söylemek güç. Zira ürün sadece esrar ve bonzai gibi uyuşturucuların kullanılmasında işe yarıyor. 5 bakanın pazartesi günü acil toplandığı bonzai konusu Türkiye'nin 'büyüyen' tehlikesi olarak gündemdeki yerini koruyor.

Haberin Devamı

İstanbul Bakırköy'de bong şişesi satan bir tütün mamulleri dükkanının işletmecisi şişelerin kaçak yollardan Türkiye’ye sokulduğunu söyledi. Konuştuğumuz başka bir 'hediyelik eşya' olarak bong şişesi satan dükkan sahibi ise ürünlere çok yoğun talep olduğunu belirtti. Bong şişelerinin satış fiyatı 25 ila 150 lira arasında değişebiliyor. Bonzai tüketiminde kullanılan bong şişelerinin sokaklarda başı boş şekilde satılması hakkında hurriyet.com.tr’ye açıklamalarda bulunan, Alkol Ve Madde Bağımlılığı İle Mücadele Derneği (BADER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Uzel,

İstanbulun ortasında bonzai şişesi
YALAN, YALAN, YALAN...

“Uyuşturucuların yasak olduğu bir ülkede tüketimi kolaylaştıracak aparatların da yasaklanması gerekir. Yalnız bulundurmak değil, satışa koymak da engellenmeli” dedi. Uzel ayrıca, “Zehirlemeye yardımcı olan ürünlerin satışına idari para cezası konulmalıdır. Uyuşturucu 1990 ve 2000 gençlerini hedef almaktadır” açıklamasında bulundu.

İstanbulun ortasında bonzai şişesi
BONZAI İLE MÜCADELE İÇİN TOPLANDILAR

Haberin Devamı

HAYATLAR KARARTILAMAZ

Uzel bong şişesi satanları da eleştirerek, “Bong şişesi, çarşaf (sigara kağıdı) gibi malzemelerin satışıyla zehir tacirleri hedefine ulaşıyor. Bu tür malzemeler müşterilerin beğenisine sunulmamalıyken, açık açık satılıyor olması gençlerimizi özendiriyor. İnsanlar para kazanacak diye gençlerin hayatı karartılamaz” dedi.

İstanbulun ortasında bonzai şişesi
BURADA BONZAI SERBEST

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!