Demba Ba İstanbul'a geldi

Güncelleme Tarihi:

Demba Ba İstanbula geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 12:51

Beşiktaş'ın bu sabah transferini borsaya bildirdiği Senegalli golcü Demba Ba şu sıralarda Atatürk Havalimanı'na indi. Sürpriz bir şekilde İstanbul'a gelen Demba Ba'yı siyah beyazlı taraftarlar tekbir ile karşıladı.

Haberin Devamı

DEMBA BA KİMDİR?

Geçtiğimiz sezonu Chelsea'de 19 maçta 5 golle tamamlayan yıldız oyuncu Atatürk Havalimanı'na geldi. Demba Ba Havalimanında tezahüratlar ile karşılandıktan sonra taraftarların yoğun ilgisi altında Akaretler'deki kulüp binasına gitti. Beşiktaş'ın uzun süredir peşinde koştuğu Senegalli yıldız ile bugün ya da yarın resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

DEMBA BA İSTANBUL'DA - Emre OKTAY'ın objektifinden

DEMBA BA: BEN GELDİM

Demba Ba, Twitter hesabından Beşiktaşlı taraftarlara 'Ben geldim' mesajı paylaştı.

Demba Ba İstanbula geldi

Demba Ba İstanbula geldi
BEŞİKTAŞ'TA DEMBA BA HEYECANI

Haberin Devamı

Demba Ba 9 numaları formayı giydi

Beşiktaş'ın bu sabah transferini borsaya bildirdiği Senagalli golcü Demba Ba Türkiye'ye geldi. Geçtiğimiz sezonu Chelsea'de 19 maçta 5 golle tamamlayan yıldız oyuncu Atatürk Havalimanı'na geldi. Demba Ba Havalimanında tezahüratlar ile karşılandıktan sonra taraftarların yoğun ilgisi altında yeni yapılan Vodafone Arena Stadına gitti ve Başkan Fikret Orman ve yöneticilerle yeni stadı gezerek bilgi aldı. Başkan Fikret Orman "İşte yeni stadımız. Senin göstereceğin performansı izleyecek taraftarlarımız sabırsızlanıyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Demba Ba İstanbula geldi


Demba Ba daha sonra Vodafone Arena Stadının maketini izledikten sonra 9 numaları forması Başkan Fikret Orman tarafından kendisine verildi. Orman "Formayı ben hazırladım. Giymek senin elinde. Bu konuda tek yetkili Teknik Direktör Biliç'tir" dedi. Beşiktaş'ın uzun süredir peşinde koştuğu Senegalli yıldız ile bugün ya da yarın resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.


KAP'A DA BİLDİRİLDİ

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklama şöyle:

"Demba Ba'nın transferine ilişkin olarak Chelsea kulübü ile görüşmelere başlanmıştır."

DEMBA BA: "BEŞİKTAŞ BÜYÜK BİR KULÜP VE BU KULÜBÜN BİR PARÇASI OLMAK İSTİYORUM"

Beşiktaş'ın transfer görüşmelerine başladığı Demba Ba, bugün İstanbul'a geldi ve ardından Vodafone Arena'ya geçti.
"Gururlan" yazılı siyah-beyaz tişörtü üzerine giyen Demba Ba'yı Başkan Fikret Orman karşıladı ve bir süre sohbet etti. Mutlu olduğu gözlenen Demba Ba'ya Vodafone Arena'yı gezdiren İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcüsü Metin Albayrak, stadyumun özellikleri hakkında bilgiler verdi. Başkan Fikret Orman, 9 Numaralı BA yazılı yeni sezon formasını Senegalli futbolcuya verdi. Demba Ba, kartal hareketi yaparak kameralara poz verdi. Demba Ba, "Taraftarların ilgisi, yeni stadyumun devam eden inşaatı beni mutlu etti ve çok etkilendim. Burada oynamak için çok heyecanlıyım, çok istekliyim. Herkese en çabuk şekilde kendimi göstermek istiyorum. Beşiktaş büyük bir kulüp ve bu kulübün bir parçası olmak istiyorum. Taraftarların bana sıcak bir karşılaması vardı. Bundan sonrasında da sıcak ilişkilerimiz devam edecektir" dedi.

ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ
Başkan Fikret Orman, "Beşiktaş'a faydalı olacağına inandığımız bir santrafor. Transferlerin bütçemize uyması lazım, yoksa transfer yapması kolay, ama ödemesi zor bir iş. Beşiktaş'a fayda sağlayacak transferler yapmaya çalışıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" dedi. Beşiktaş İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcüsü Metin Albayrak, Demba Ba'nın kendisini kanıtlamış, dünyanın en iyi futbolcularından birisi olduğunu belirtti.

DEMBA BA KİMDİR?

Haberin Devamı

7 takımda forma giydi

DOĞUM TARİHİ: 25 Mayıs 1985 (29 yaşında)
DOĞUM YERİ: Sevr, Fransa
BOYU: 1.89 m
MEVKİİ: Forvet
OYNADIĞI TAKIMLAR: 2001-04 Montrouge, 2005-06 Rouen, 2006-07 Mouscron, 2007-11 Hoffenheim, 2011 West Ham United, 2011-13 Newcastle United, 2013-14 Chelsea.

Namaz kaçırmaz
- MÜSLÜMAN. Beş vakit namaz kılıyor. İbadete önem veriyor.

Erken yatıyor
- GECE hayatı yok. en geç 23.30 gibi yatıyor. Uykuyu seviyor.

Thiarky hastası
- YUMURTA hastası. Yoğurt ve kuskus karışımı olan yerel yiyeceği seviyor.

Ev kuşu
- AİLE hayatına bir hayli düşkün. Ailesiyle vakit geçirmeye bayılıyor.

İp aşığı!
- SABAHLARI ip atlamayı seviyor. Bunu maçlardan 40 dakika önce de yapıyor.

Haberin Devamı

Huzuru Kur’an
- MAÇ öncesi zemine ayak bastığında Kur’an-ı Kerim dinliyor. Böyle huzur buluyor.

Kendine inanıyor
- BATIL inancı yok. Odaklanamadığı karşılaşmalarda oyundan düşüyor.

CHELSEA’DE NE YAPTI?

2012/13 SEZONU
34 Maç
15 Gol
0 Asist
135 Şut

2013/14 SEZONU
19 Maç
5 Gol
1 Asist
31 Şut

Senegal Milli Takımı ile 20 maça çıktı. 4 gol attı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!