Ankara'da 603 eczane fazla

Güncelleme Tarihi:

Ankarada 603 eczane fazla
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2014 01:35

Sağlık Bakanlığı, nüfusa göre planlama çerçevesinde yeni eczane açılabilecek yerleri açıkladı. Büyük şehirlerin gelişmiş ilçelerinde yeni eczane açılması bir tarafa, büyük fazlalık olduğu, sadece küçük veya gelişmişlik düzeyi düşük yerler için kontenjan tanındığı dikkat çekti. Çankaya'da 379 eczane fazlası bulunuyor.

Haberin Devamı

Nüfusa göre yeni eczane açılabilecek yerleri açıklayan Sağlık Bakanlığı, sadece küçük veya gelişmişlik düzeyi düşük yerler için kontenjan tanıdı. Ankara Çankaya'da 379 eczane fazlası var. 31 Mayıs 2012'de yürürlüğe giren kanun, yeni açılacak eczane sayılarının, ilçe sınırları içindeki nüfusa göre en az 3 bin 500 kişiye bir eczane olacak şekilde düzenlenmesini öngörüyor. Sağlık Bakanlığı, bu düzenleme çerçevesinde ilk kez nüfusa göre planlama yaparak yeni eczane açılabilecek ilçeleri belirledi. Büyük şehirlerin gelişmiş ilçelerinde yeni eczane açılması bir tarafa, büyük oranda fazlalık olduğu, sadece küçük veya gelişmişlik düzeyi düşük yerler için kontenjan tanındığı dikkati çekti. Ankara'nın büyük ilçelerinde eczane fazlası bulunduğu için yeni kontenjan tanınmadı.
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun hazırladığı listeye göre, Altındağ'da 93, Çankaya'da 379, Keçiören'de 72, Yenimahalle'de 59 olmak üzere toplam 603 eczane fazlası bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!