Bursa’da 4+4+4 bir yıl daha ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da 4+4+4 bir yıl daha ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 10:45

Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde yetersiz eğitim binası nedeniyle bir yıl ertelenen 4+4+4 eğitim sistemi bu yıl uygulanacakken son alınan kararda bir yıl daha erteleneceği netleşti. Konu ile ilgili açıklama yapan Orhangazi İlçe Kaymakamı M. Selman Yurdaer, öğrencilerin aynı okullarında bir sene daha devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

İlçe Kaymakamı M. Selman Yurdaer basın toplantısı düzenleyerek, öğrenci ve velilerini yakından ilgilendirecek eğitim sistemi ile ilgili bilgiler verdi. Yeni eğitim sisteminin 2015 yılında zorunlu uygulanmasını ele alan İlçe Kaymakamı Yurdaer, son bir yıllık zamanda Orhangazi’ye 3 yeni okulun yapılacağını söyledi Yurdaer, şöyle konuştu:
"Kanunun çıkmasıyla birlikte Orhangazi’de bir çok düzenlemeler yapıldı. Fakat hiçbiri net bir sonuç veremedi. Okul dönüşümlerinin bir yıl daha ertelenmesi bizim için bir avantaj olacak. Bu ertelenen son bir yıl içerisinde ise ilçemize 3 okul yapılması gerekiyor. Bu yapılan yeni okullar ile birlikte bu eğitim sıkıntısı ortadan kalkacak. Orkent ve Öğretmen Eyüp Topçu Anadolu Lisesi mevkiine birer okul yapılacak. Üçüncü okul içinse Orhangazi Belediyesi’nden arsa isteyeceğiz. Bu son bir yıl içerisinde yapılacak bu 3 okul yeni eğitim sistemini hayatımızda daha da kolaylaştıracak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!