Faruk Ilgaz yaşamını yitirdi

Güncelleme Tarihi:

Faruk Ilgaz yaşamını yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 09:20

Dün rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan 93 yaşındaki eski Fenerbahçe başkanı Faruk Ilgaz, bu sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Faruk Ilgaz'ın vefatı ile ilgili başsağlığı mesajı yayınladı. İşte kulübün resmi siteden yayınladığı başsağlığı mesajı;

"Fenerbahçemizin efsane başkanlarndan Faruk Ilgaz tedavi gördüğü Ulus'taki Liv Hospital'de vefat etti. Acı haber gece geç saatlerde Faruk Ilgaz'ın torunu Erol Ilgaz tarafından Başkanvekilimiz Abdullah Kiğılı'ya bildirildi. Bir süredir böbrek yetmezliği ilgili problemler yaşayan Faruk Ilgaz hafta başında Ulus'taki Liv Hospital'de tedavi altına alınmıştı.

Fenerbahçemize büyük emekleri geçen Faruk Ilgaz'ı rahmetle anıyor, camiamıza başsağlığı, ailesi, sevenlerine sabır dliyoruz."

Faruk Ilgaz yaşamını yitirdi


FOTOĞRAFLARLA EFSANE BAŞKAN

Faruk Ilgaz kimdir?

Haberin Devamı

Fenerbahçe tarihinin en çok kupa kazanan başkanı ünvanına sahip olan Ilgaz, 1922 yılında dünyaya geldi. 1956 yılında ilk kez kulüp yöneticiliğine getirildi. 1965'te 2. başkan olan Faruk Ilgaz, 1966 yılına gelindiğinde ise Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı oldu. Bu görevi 8 yıl sürdürdükten sonra 1974 senesinde Emin Cankurtaran'a devretti. 1976 yılında yapılan seçimde yeniden başkan seçilen Ilgaz'ın görevi süresi 4 yıl sürdü. Sonrasında başkanlığa Razi Trak seçildi. 3 yıl sonra yeniden başkanlığa aday olan Ilgaz, 1983 yılında Ali Şen'den devraldığı Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı'nı 1 yıl daha sürdürdükten sonra bir sonraki seçimlerde Fikret Arıcan'a bıraktı. Faruk Ilgaz, Fenerbahçe Spor Kulübü'nde toplamda 13 yıl başkanlık yaptı.

Ilgaz, 1966-1974, 1976-1980 ve 1983-1984 yılları arasında Fenerbahçe Kulübü'nde başkanlık yaptı.

Farul Ilgaz'ın Fenerbahçe'ye başkan seçildiği kongrenin ertesi günü Hürriyet Gazetesi'nde haber böyle verilmişti.

Faruk Ilgaz yaşamını yitirdi


FENERBAHÇE, EN FAZLA KUPAYI FARUK ILGAZ’IN BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE KAZANDI

Hayata veda eden Fenerbahçe’nin efsane başkanlarından Faruk Ilgaz, kulübüne 5 kupa birden kazanarak eşi görülmemiş bir başarıya imza atmıştı. Sarı-lacivertli kulüp, Faruk Ilgaz ile ilgili şu ifadelere yer verdi;

"1922 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Faruk Ilgaz, spora futbol oynayarak başladı. 1939 yılında Saint Joseph Fransız Lisesi’nden mezun oldu. 1966-1974 ve 1976-1980- ve 1983-1984 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı yaptı. 1956 yılında ilk kez Fenerbahçe yönetimine seçilen Faruk Ilgaz, 1965’te 2. Başkanlığa getirildi. 1966’da başkanlığa seçildi ve uzun süre görev yaptı. Fenerbahçe Spor Kulübü en fazla kupayı Faruk Ilgaz’ın başkanlığı döneminde kazandı.

BİR SEZONDA 5 KUPA

Faruk Ilgaz’ın başkanlığı döneminde, 1967-1968 sezonunda Fenerbahçe 5 kupa birden kazanarak eşi görülmemiş bir başarıya imza atmıştı. Dünyada başka hiçbir kulübe nasip olmayan bir sezonda 5 kupa Faruk Ilgaz’ın başkanlığı döneminde Fenerbahçe’ye kazandırılmıştı. Fenerbahçe o sezon Türkiye Ligi Şampiyonluğu, Türkiye Kupası, Spor Toto Kupası, Balkan Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazanarak büyük sükse yapmıştı."

FENERBAHÇE BAŞKANI AZİZ YILDIRIM'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün internet sitesinden başsağlığı mesajı yayımladı.Yıldırım'ın mesajı şöyle;

"Değerli büyüğüm, kulübümüzün eski başkanlarından Sayın Faruk Ilgaz'ı kaybetmenin tarifsiz acısını yaşıyorum. Fenerbahçemize verdiği emekler ve kattığı değerler dolayısıyla hiçbir zaman unutulmayacak Sayın Faruk Ilgaz'a Allah'tan rahmet, kederli ailesi, dostları ve bu acıyı paylaşan tüm camiamıza başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun..."

FARUK ILGAZ YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Fenerbahçe Kulübü, merhum Faruk Ilgaz için yarın Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde bir tören düzenleyecek. Faruk Ilgaz, Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Sahray-ı Cedid Merdivenköy Aile Kabrisatanı'nda toprağa verilecek.

TFF BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), vefat eden Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Faruk Ilgaz'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. TFF'nin internet sitesinde yer alan mesajda, "Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanlarından Faruk Ilgaz'ın hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Faruk Ilgaz'a Allah'tan rahmet, ailesi ve Fenerbahçe camiasına başsağlığı dileriz" denildi.

BEŞİKTAŞ'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından Faruk Ilgaz'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan mesajda, "Türk sporuna büyük hizmetler vermiş, Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanlarından Faruk Ilgaz'ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve gece yarısı hayata gözlerini yuman Faruk Ilgaz, Türk futboluna kazandırdığı değerlerle daima hatırlanacaktır. Faruk Ilgaz'a Allah'tan rahmet, ailesine, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne, futbol camiasına, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

GALATASARAY KULÜBÜNDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü, vefat eden Fenerbahçe Kulübü eski başkanı Faruk Ilgaz için başsağlığı mesajı yayımladı. Kulübün internet sitesinde yer alan mesaj şöyle; "Türk sporuna büyük hizmetlerde bulunmuş, Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanlarından Faruk Ilgaz'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, Fenerbahçe Camiasına ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

TRABZONSPOR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Fenerbahçe Kulübü eski başkanı Faruk Ilgaz'ın vefatı üzerine Trabzonspor Kulübü resmi sitesinden başsağlığı mesajı yayımladı. Kulübün internet sitesinde yer alan mesaj şöyle;

"Türk sporuna hizmetleri bulunmuş, Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanlarından Faruk Ilgaz'ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ilgaz'a Allah'tan rahmet, yakınlarına, Türk Futbol ailesi ve Fenerbahçe Camiasına başsağlığı dileriz..."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!