Ben de tıpış tıpış giderim

Güncelleme Tarihi:

Ben de tıpış tıpış giderim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 01:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘tıpış tıpış’ sözleri nedeniyle kendisine ‘diktatör’ yakıştırması yapan Başbakan Erdoğan’a, “Türkiye’nin geleceğini düşünüyorsan, adam gibi tatil yapmak istiyorsan, kimse kusura bakmasın, adam gibi tıpış tıpış gideceksin, oyunu kullanacaksın. Dün söyledim, ‘Vay efendim, bana diktatör diyordu, o da bunu söylüyor’. Ben söylüyorum, çünkü ben de tıpış tıpış gidip oyumu kullanacağım” dedi. CHP grubunda konuşan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİLAL’E SORACAKTI

“(Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun rakiplerinin kampanya hesaplarına yatırdığı 1000 TL için) Bir jest yapmış İhsanoğlu, Demirtaş’ın da, Erdoğan’ın da hesaplarına 1000’er lira yatırmış. Erdoğan iade etmiş; tabii 1000 lira onun için para bile değil. Ekmeleddin Bey, Bilal’e soracaktı, ‘Kaç lirayı kabul eder’ diye. O zaman görecekti ki öyle bir parayı yatırmak mümkün değil. Para iade ediyor, kibire bakın. ‘Kibirlenme padişahım senden büyük Allah var’ diye halkımızın bir lafı var.

Ben de tıpış tıpış giderim
Kılıçdaroğlu'ndan İhsanoğlu'na 9 bin lira bağış




ALNIN VE GEÇMİŞİN KİRLİ

Yurttaşlık görevimi yapacağım. Senin diktatör olduğunu ben söylemiyorum sadece, bütün dünya söylüyor. Aradaki fark bu zaten. Senin ellerin kanlı, dilin kirli, alnın kirli, geçmişin kirli. Bu seçim hukukun üstünlüğüne inananlarla inanmayanlar arasındaki bir seçimdir. Bu seçim demokrasiye inananlarla inanmayanlar arasındaki bir seçimdir.

Haberin Devamı

YALANA ORTAK EDİYOR

Yalan konusunda kimse onun eline su dökemez, usta yalanın ustası. Bir kişi kendi çocukları üzerinden bile yalan söylememeli. (Grup toplantısına kurulan dev ekranda Başbakan Erdoğan’ın bir televizyon kanalında yer alan ‘Büyük kızım serzenişte bulundu. O serzeniş, niye geç geldin anlamında değildi, sadece bize hasret, ben de onlara hasretim ama verdiğimiz mücadele zamanı ayırmaya fırsat vermiyor. Geceleri 01.00-02.00 öyle geliyoruz eve. 80 öncesinden bahsediyorum. Bir gece yatak odamızın kapısına ufak bir pusula, büyük kızım Esra asmış, babacım bir geceni de bize ayır. Duygulandım’ sözleri dinletildi) ‘80 öncesinden söz ediyorum’ diyor. Büyük kızı Esra’nın doğum tarihi 14 Ekim 1983. Doğmadan 3 yıl önce sıfır yaşında, kapıya not yazmış. Eğer bir kişi çocuklarını yalana ortak ediyorsa çocuklarının üzerinden kişisel kariyer oluşturuyorsa o ülkede o cumhurbaşkanı adayı olamaz.

NEREYE KADAR

17 Aralık ile ilgili AKP, soruşturma komisyonu kurulmasını uzun süre engelledi. Nihayet kuruldu komisyon. Şimdi bir numara çektiler: Sıralama yokmuş, her şey karma karışıkmış, ‘Fezlekeleri savcıya iade edelim.’ İstersen dünyanın öbür ucuna gönder o fezlekeleri, biz burada oturacağız, adam gibi bakacağız. Nereye kadar gizleyeceksiniz? Vatandaşın cebinden parayı çalacaksın ama TBMM’deki iktidar milletvekilleri onu koruyacak, arkasında duracak. Şimdi fezlekeler görüşülmesin diye talimat veren kişi, Cumhurbaşkanı adayı. Ramazan ayı. Hırsızlık yapana prim verecek misiniz?

Haberin Devamı

IŞİD’E YALVARIYOR

Bu Cumhurbaşkanı adayı IŞİD’e yalvarıyor ‘Ne olursun bizim rehineleri serbest bırak’ diye. Terör örgütüne yalvaran Cumhurbaşkanı adayı istemiyoruz. Türkiye’nin itibarını bozuyorsun. O kadar ki kaç kişinin rehin alındığını da bilmiyorlar. Aile ısrarla söylüyor ‘Benim eşim de orada’ diyor. Dışişleri Bakanı ‘Orada değil’ diyor. Sonra öğreniyorlar ki orada. Dünyanın en çapsız Dışişleri Bakanı. Kan gövdeyi götürüyor Suriye’de. Ortadoğu’da Erdoğan’ın sözü geçmiyor, Türkiye’nin de sözü geçmiyor. Bakın Filistin Gazze’de çocuklar, insanlar öldürülüyor. Erdoğan ne yapıyor? IŞİD’e yalvarıyor. ‘İsrail bombalarsa ilişkilerimiz düzelmez’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!