Kılıçdaroğlu’na ‘tıpış tıpış’ yanıtı

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu’na ‘tıpış tıpış’ yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 01:34

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Kendi seçmenine tıpış tıpış sandığa gideceksiniz diyen kişi utanmadan bize diktatör yakıştırması yapıyor. Eğer diktatör aranıyorsa senden daha güzel diktatör olmaz” dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Kılıçdaroğlu’na ‘tıpış tıpış’ yanıtı
Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz

Haberin Devamı

O YOLCULUĞA YAKIŞMAZ

Diğer adaylardan birinin ifadesi bizi ayrıca üzmüştür, ‘Bizim iftarlarımız çok lüks yerlerde yapılıyor’ gibi bir iftira... Çünkü kılavuzu karga olanın malum. Bunlar da böyle. ‘Bursa’da çok lüks iftar yapılmış’ falan. Bizim iftarlarımızı görmek istiyorsan Yozgat’ta, Erbaa’da nasıl iftar yaptık araştırırsın, sorarsın. Bu işleri de artık öğren. Siyaset öyle duyma haberlerle olmuyor. Biz bu işlere çok alışmışız, biz monşerlikten gelmiyoruz, bu halkın içinden geldik. Onun için böyle doğru olmayan ifadeleri kullanmak şu anda teşebbüs ettiğin o yolculuğa yakışmaz. Onun bu noktada dürüst olmak her zaman idealdir.

GENİŞ GÜRUHA KARŞI YARIŞ

Muhalefet partileri ve adaylar Cumhurbaşkanlığı seçiminde şartların eşit olmadığını çok ifade ediyorlar. Doğrudur, gerçekten de diğer adaylarla eşit şartlarda bir yarışın içinde değiliz. Bakın şu anda bütün muhalefet AK Parti karşıtlığında bir araya geldi. Bize karşı saf tutmuş durumdalar. CHP, MHP, diğer irili ufaklı partiler, marjinal sol örgütler, malum medya kuruluşları, onların yazarları, yorumcuları bütün imkânlarıyla karşımızdaki adaylara tam destek veriyorlar. Pensilvanya şebekesi aynı şekilde bu adayların arkasında duruyor. Türkiye’nin dış politikasından rahatsız bazı uluslararası çevreler de elbette bu adayları destekliyorlar. Yani iki adayla değil, aslında çok geniş bir gürüha karşı bu yarışı sürdürüyoruz. Yani, gerçekten de eşit bir yarışın içinde değiliz.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’na ‘tıpış tıpış’ yanıtı
Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak Gazze eyleminde


TABANINA EMİR VERİYOR

Tabanda özellikle CHP ve MHP’ye yönelik çok büyük bir tepki var. CHP kendi siyasetiyle dünya görüşüyle uzaktan yakından alakası olmayan sanal ithal bir adayı, halkla hiçbir irtibatı olmayan bir zatı CHP seçmenine adeta dayattı. CHP genel müdürü ne diyor, adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz. Kendi seçmenine bir de kaba bir dille emir veriyor. Kendi seçmenine tıpış tıpış sandığa gideceksiniz diyen kişi utanmadan bize diktatör yakıştırması yapıyor. Kendi mesai arkadaşlarıyla bir kez adayın istişaresini yapmayan, sonra da seçmenine tıpış tıpış sandığa gideceksiniz diye kükreyenden daha başka bir diktatör olamaz. CHP genel müdürü masaya yumruğunu vurarak kaba bir şekilde seçmenine talimat veriyor.

Haberin Devamı

BAHÇELİ MESAJI ALAMADI

Tabii MHP’nin durumu daha da içler acısı. MHP içinde yer aldığı bu kirli ittifakları, pasif ve edilgen tavrı artık seçmenine izah edemez bir noktaya geldi. MHP Genel Başkanı o kadar aciz durumda ki, adayın kendilerine dayatıldığını her cümlesinde kırdığı bir potla, yaptığı gafla ortaya koyuyor. 30 Mart’ta da MHP seçmenin hem Pensilvanya’ya, hem de Pensilvanya ile iş tutan MHP yönetimine gereken dersi vermiştir. Ama Bahçeli bu dersi, mesajı alamadı. Şu anda bir kez daha bu ihanet şebekesinin ardına takıldı gidiyor. Bu acziyetini gizlemek için de Devlet Bahçeli sabah akşam edebe ahlaka aile terbiyesine sığmayacak hakaretler yapıyor. MHP’ye gönül veren kardeşlerim bu çirkinliğe izin vermeyecektir.

Haberin Devamı

SANATÇIYA MAHALLE BASKISI

Bir sanatçının ülkesini geleceği ile ilgili bir toplantıya katılmasından daha tabii bir şey olabilir mi? Bizi mahalle baskısı yapmakla itham edenler, alasını kendi çevresine yapıyorlar. Bazen şer gördüğümüz şeylerde hayır vardır. Kılıçdaroğlu’nun davetine gidiyorsa alkış, Erdoğan’ın davetine gidiyorsa yuh. Böyle bir mantık olabilir mi ya? Sen ne zamandan beri sanatçının iradesine ambargo koyma kabiliyetini kendinde bulabiliyorsun? Sanatçı dostlarımız yapılan bu saldırı mahalle baskısını kimin yaptığını kimin dikta, faşizm yanlısı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Sanat hiç kimsenin tekelinde değildir. Sanata ve sanatçıya mahalle baskısı uygulanmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye için ne hayırlıysa sanatçılarımız gitsinler korkmadan destek olsunlar.

BAKMADAN GEÇME!