Bayrağın onurunu elbette korurum

Güncelleme Tarihi:

Bayrağın onurunu elbette korurum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 01:34

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağı hepimizi temsil eder. Cumhurbaşkanı olsam da, olmasam da Türkiye Cumhuriyeti bayrağını layık olduğu şekilde, bütün toplumu temsil edeceği onurunu, elbette ki korumak isterim” dedi. ‘Yeni Yaşam Çağrısı’ başlıklı seçim bildirgesini 24 dakikalık konuşmayla açıklayan Demirtaş, sorular üzerine de özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı ilk kez halk tarafından seçiliyor. Halk tarafından seçiliyor olması tek başına süreci demokratik, şeffaf kılmıyor. Adaylar arasında kadın olmaması eksiklik. Söylemler hiç de bütün Türkiye’nin her bir santimine hitap edecek şekilde ilerlemiyor. Hâlâ aynı üslupla, kendine oy vermeyeni düşman gibi gören dil üzerinden seçim kampanyası yürütüyor.

BERKİN’İN ANNESİNE ALKIŞ

Bayrağın onurunu elbette korurum

Başbakan zannediyor ki, Allah sadece AKP’ye oy verenleri yaratmış. Bizler meydanlarda acılı annelerin, onların taziyesinin yarattığı öfkeyi yuhalatacak öfkeden kaçınacağız. Acısı ile meydanlarda yuhalatılmış bir anneyi alkışlatmak istiyorum. Berkin Elvan’ın annesini. Ne mutlu onlara ki eşi Hrant öldürüldüğünde, ne mutlu onlara ki çocukları Roboski’de katledildiğinde, Gezi’de, dağda, cezaevinde katledildiğinde intikam naraları atmadı bu anneler, her zaman kardeşlik, barış mesajı verdiler.
Evrenin herhangi bir yerinde kesişen 2 çizgiye paralel denmez. Bıraksınlar biz paralel diyelim her ikisine ama AKP’nin paralel demesi abesle iştigaldir. Hukuk dışına çıkmış iktidar içerisinde, devlet, hükümet içinde odaklanmış, suç işlemiş kim olursa olsun kesinlikle hesap sorulması lazım. Bir kişi sırf Cemaat sempatizanı, gönüllüsü diye suçlanamaz.

Bayrağın onurunu elbette korurum


İstanbul’da seçim bildirgesini açıklayan Selahattin Demirtaş’a eşi Başak Demirtaş eşlik etti.

Haberin Devamı

2’NCİ TURDA DESTEK YOK

2’nci tur için bu sorunun muhatabı onlar olacak. Onlardan biri ya beni desteklemek zorunda kalacak ya da boykot yapacaklar. 2’nci tura kalamazsak, kediler trafoya girer de hileler yapılır seçilemezsek, hiçbir adaya destek vermeyeceğiz. Koltuk sevdası ile bu yarışa girmedik.

BAYRAK SİYASETİ YAPMAM

(‘Salonda bayrak niye yok’ sorusuna) Bayrak siyaseti Türkiye’de bizim ucuz bir şekilde yapacağımız siyaset değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Bayrağı hepimizi temsil eder. Bayrağa dair yanlış, eksik algıları da düzeltmek için uğraşırım. Bu bayrak birçok suçu ve günahı örtmek için de kullanıldı. Bayrağa en büyük hakareti bunlar yaptı. Biz hiçbir zaman hakaret etmedik. Bu ülkenin yurttaşları olarak bütün bayraklara saygı duyduk, saygı duyulmasını istedik. Asıl hakareti yapanlar milliyetçi, bayrak sevdalısı ilan edildi. Bu ülkede insanlık onurunu, devletin, vatandaşların onurunu korumaya çalışanlar bölücü vatan haini ilan edildi. Bunun da düzeltilmesi ben cumhurbaşkanı olduktan sonra çok daha kolay olur.

Haberin Devamı

Kazanırsam Allah ona yardım etsin

DEMİRTAŞ, “Cumhurbaşkanı seçilirseniz Başbakan Erdoğan ile çalışabilecek misiniz?” sorusuna “Kazanırsam ben cumhurbaşkanı, Sayın Tayyip Erdoğan başbakan olursa Allah ona yardım etsin. Demokrasiye alışacak, çoğulculuğa farklı
seslere alışacak. Öyle toplantılarda ‘Kalk gidiyoruz’ diyemeyecek” yanıtını verdi.

Berkin’in ailesine ilgi

Bayrağın onurunu elbette korurum

DEMİRTAŞ, seçim bildirgesini Şişli Kent Kültür Merkezi’nde açıkladı. Toplantıya öldürülen Gazeteci Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, Berkin Elvan’ın babası Sami ve annesi Gülsüm Elvan da katıldı. BDP ve HDP’liler de Demirtaş’ı yalnız bırakmadı. Salonda Türkçe, Kürtçe, Lazca ve değişik dil ve lehçelerde şarkılar çalınırken, sahneye ‘Demirtaş: Demokratik değişim, barışçı Türkiye’ pankartı ile ‘Bir cumhurbaşkanı düşünün ayrımcılık yapmıyor’, ‘Bir cumhurbaşkanı düşünün birleştiriyor barıştırıyor’, ‘Bir cumhurbaşkanı düşünün herkese demokrat’ afişleri asıldı.

Haberin Devamı

Yeni bir yaşam öneriyorum



Bayrağın onurunu elbette korurum

DEMİRTAŞ’ın seçim bildirgesi özetle şöyle: “Adaylığımla Türkiye’ye sadece yeni bir cumhurbaşkanı değil, yeni bir yaşam öneriyorum. Çağrımız Türkiye’deki bütün halkların ve inançların birlikte, birbirine benzemeden, birbirini benzetmeden, özgürce yepyeni bir yaşam inşa etmeleridir. Türkiye, MGK gibi vesayetçi darbe ürünü yapılarla değil, demokratik kurullarla güçlendirilmiş yerel yönetimlerle yönetilecek. Kürt sorununun çözümü Türkiye’nin demokratikleşmesi ile eşzamanlı yürüyecek bir süreçtir. Sorun çözüldükçe Türkiye demokratikleşecek, demokratikleştikçe çözüm hız kazanacaktır. Bunu sağlayacak irade yıllardır barış mücadelesi yürüten bizlerde, sizlerde, Türkiye’nin demokrasi güçlerindedir. Çankaya hedefimiz kalıcı barış açısından stratejik önem taşımaktadır.
Yeni anayasa demokratik Türkiye’nin inşa sürecinin metni olmalı ve halk tarafından yapılmalıdır. Anadilde ibadet hakkı sağlanmalı, Diyanet İşleri kaldırılmalıdır. Ders kitaplarından nefret suçları temizlenmeli, cezai yaptırım uygulanmalıdır. Cemevleri ve farklı inançlara sahip tüm mekanlar yasal statüye kavuşturulmalıdır. Bütün hayvanların da yaşam hakkını savunmak ilkelerimizdendir. Yeni yaşamı bizlere gençler müjdeliyor. Gençlik başa çıkılacak değil, başa çıkarılacak kesimdir.
Herkesin eğitim olanaklarına dil, din, inanç, etnik kimlik, cinsiyet, cinsel kimlik ve ırk ayrımcılığına maruz kalmadan eşit şekilde erişebilmesinin önü açılmalıdır. Zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır. Anadilde eğitim herkes için hak olarak kabul edilmeli, eğitimin tüm aşamalarında resmi dil olan Türkçe’nin yanı sıra anadilde eğitim imkânı sağlanmalıdır. YÖK kaldırılmalı, üniversitelerin akademik idari özerkliği genişletilmelidir. Kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılığın karşısında ilkesel tutum sahibi olduk. İşimiz kampanya süresince yeni yaşamın tohumlarını ülkenin dört bir yanına ‘ekmek’ demiyorum, bırakmaktır.”

Haberin Devamı


BAĞLAMADAN BAŞKA BİR ŞEY ÇALMIYOR


Selahattin Demirtaş’ın seçim sloganı "Bir Cumhurbaşkanı Düşünün" başlığını taşıyor. Bu başlık altında Demirtaş’ın özellikleri sıralanıyor. En dikkat çeken slogan: "Bir Cumhurbaşkanı düşünün bağlamadan başka bir şey çalmıyor"

Demirtaş’ın diğer seçim sloganları da şöyle: Bir Cumhurbaşkanı düşünün Demokratik Değişim , Barışçı Türkiye.Bir Cumhurbaşkanı Düşünün Ayrımcılık yapmıyor. Birleştiriyor, barıştırıyor. Bir Cumhurbaşkanı Düşünün Herkese Demokrat"

KARDEŞ TÜRKÜLERDEN TÜRKÇE SEÇİM ŞARKISI

Bugünkü toplantıda ayrıca Demirtaş’ın seçim şarkısı da ilk kez çalındı. "Gel Demirtaş" ismini taşıyan ve Kardeş Türküler tarafından seslendirilen Türkçe şarkı, " Artık yeni şeyler söylemek lazım. Gel Demirtaş Demirtaş... Amman aman bıktık valla, zamanı geldi, artık yetti. Gel Demirtaş, Demirtaş" sözlerini taşıyor.

Haberin Devamı

Demirtaş’ın BDP Genel Başkanı olduğu dönemde seçim şarkıları daha çok Kürtçe’ydi.

GEZİ PARKI’NDA FOTOĞRAF

BDP-HDP çizgisinin Cumhurbaşkanı Adaşı Selahattin Demirtaş amatör olarak bağlama çalıp türkü söylüyor. Demirtaş’ın kampanya fotoğrafları arasında Gezi Parkı’nda bir bank üzerinde otururken çekilmiş fotoğrafı da yer alıyor.

AMATÖR OLARAK BAĞLAMA ÇALIYOR

BDP-HDP çizgisinin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş amatör olarak bağlama çalıp türkü söylüyor.

Bayrağın onurunu elbette korurum

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!