Sabrın sonu Demba Ba

Güncelleme Tarihi:

Sabrın sonu Demba Ba
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 22:49

Fikret Orman, gecesini gündüzüne kattı, Senegalli golcüyü Beşiktaşlı yaptı.

Haberin Devamı

BAŞKAN BİR AYDIR İSTANBUL-LONDRA ARASINA MEKİK DOKUDU, EMELİNE ULAŞTI

Chelsea ile yapılan son pazarlık kıran kırana geçti. Kapıyı 10 milyon pounddan açan İngilizler, Orman’ın “O kadar paramız yok. 5.5 milyon Euro’dan bir kuruş fazla vermem” restini gördü. Tecrübeli futbolcu bonservisiyle alındı.

BEŞİKTAŞ transfer listesinin ilk sırasında yer alan Senegalli yıldız Demba Ba’nın işini nihayet bitirdi... Golcü için uzun süredir Chelsea ile temasta olan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın bir aylık yoğun çabaları sonucunda transfer dün mutlu sonla bitti... Siyah beyazlılar, 5.5 milyon Euro karşılığında Chelsea’den, Demba Ba’nın bonservisini aldı... Gelin bu transferin nasıl gerçekleştiğine birlikte bakalım...
Biliç ile yeni sezon için yaptığı görüşmede transfer listesi alan Başkan Orman ilk sırada Demba Ba’yı gördü. Herkes için zor bir transferdi. Yönetimden Senegalli oyuncunun işini bitirmek için yetki alan Orman, Erdal Torunoğulları ile birlikte bir ay önce Londra’ya uçtu ve Chelsea yöneticileriyle ilk teması kurdu.

Haberin Devamı

“CİDDİYİZ Kİ KARŞINIZDAYIZ”
CHELSEA kurmaylarıyla pazarlıklar başladı. Ancak, İngiliz ekibinin hocası Mourinho, Demba Ba’yı bırakmak istemiyordu. Chelsea yöneticileri Orman’a, “Siz oyuncu ile görüşüp onu ikna ettiniz mi?” dedi. Orman’ın yanıtı netti, “Biz menajeri ve kendisiyle görüşüp sizin karşınıza geldik.” Orman ciddi olduğunu gösterdi. İngilizler 1 hafta süre istedi. İki taraf bir süre sonra tekrar bir araya geldi. Chelsea 10 milyon pound fiyat biçmişti Demba Ba’ya. Orman bu parayı veremeyeceklerini vurguladı. Chelsea yine süre talep etti. Önceki hafta Orman ve menajer Ahmet Bulut aniden Londra’ya uçtu. Orman son sözünü söyledi, “Veremeyeceğimiz parayı taahhüt edemeyiz. Demba Ba için bütçemiz 5 milyon Euro.”

MARİN’İ BİLİC İSTEMEDİ
ORMAN’ın, “Bu teklifimizi ya kabul edersiniz, ya da Demba Ba’dan vazgeçeriz” demesi üzerine İngiliz cephesi farklı bir teklif sundu ve oyuncuyla birlikte Marin’i de vermeye hazır olduklarını söylediler. Orman bu durumu heme Bilic’e iletti ancak Hırvat hoca, “Marin çok iyi oyuncu ama benim sol kanatta futbolcum var” dedi. İngilizler ile son yapılan pazarlık kıran kırana geçti ve 5 milyon Euro karşılığında Demba Ba’nın bonservisi karşılığında anlaşma sağlandı. Senegalli golcünün transferi KAP’a bildirilmediği için de medyaya yansıyan “Demba Ba Beşiktaş’ta” haberleri bu yüzden resmi siteden yalanlandı. Borsaya transferi bildirilecek olan Demba Ba’nın bugünden itibaren İngiltere’deki kampa katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

7 takımda forma giydi

DOĞUM TARİHİ: 25 Mayıs 1985 (29 yaşında)
DOĞUM YERİ: Sevr, Fransa
BOYU: 1.89 m
MEVKİİ: Forvet
OYNADIĞI TAKIMLAR: 2001-04 Montrouge, 2005-06 Rouen, 2006-07 Mouscron, 2007-11 Hoffenheim, 2011 West Ham United, 2011-13 Newcastle United, 2013-14 Chelsea.

Namaz kaçırmaz
- MÜSLÜMAN. Beş vakit namaz kılıyor. İbadete önem veriyor.

Erken yatıyor
- GECE hayatı yok. en geç 23.30 gibi yatıyor. Uykuyu seviyor.

Thiarky hastası
- YUMURTA hastası. Yoğurt ve kuskus karışımı olan yerel yiyeceği seviyor.

Ev kuşu
- AİLE hayatına bir hayli düşkün. Ailesiyle vakit geçirmeye bayılıyor.

İp aşığı!
- SABAHLARI ip atlamayı seviyor. Bunu maçlardan 40 dakika önce de yapıyor.

Haberin Devamı

Huzuru Kur’an
- MAÇ öncesi zemine ayak bastığında Kur’an-ı Kerim dinliyor. Böyle huzur buluyor.

Kendine inanıyor
- BATIL inancı yok. Odaklanamadığı karşılaşmalarda oyundan düşüyor.

CHELSEA’DE NE YAPTI?

2012/13 SEZONU
34 Maç
15 Gol
0 Asist
135 Şut

2013/14 SEZONU
19 Maç
5 Gol
1 Asist
31 Şut

Senegal Milli Takımı ile 20 maça çıktı. 4 gol attı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!