Samuray’a Türk ortak

Güncelleme Tarihi:

Samuray’a Türk ortak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 01:10

GEÇMİŞİ 16’nci yüzyıldaki samuraylara dayanan Japon iş makinesi markası Sumitomo Grubu, Türk ortaklık yapısıyla Türkiye’deki yerini aldı.

Haberin Devamı

Sumitomo markalı iş makineleri, yüzde 90’ı yabancı, yüzde 10’u Türk ortaklık yapısına sahip TSM Global Turkey tarafından Türkiye’de pazarlanacak. 120’den fazla ülkede varlığını sürdüren ve ABD, Çin, Endonezya ve Japonya gibi pazarlarda satış, servis ve yedek parça hizmeti veren Sumitomo’nun ürün portföyünde 7 tondan 85 tona kadar paletli ekskavatör ve 6 ile 9 metre olmak üzere iki ayrı modelde asfalt serme makinesi bulunuyor.

Türkiye’deki varlıklarıyla Türkiye ile Japonya arasında güçlü bir ticaret köprüsü kuracaklarına inandıklarını belirten Sumitomo İş Makinaları Başkan Yardımcısı Ichiro Shimada, “Finansal yapımız, profesyonel yaklaşımımız ve ürünlerimizin kalitesiyle Türkiye’nin 2023 hedeflerine destek vermek için buradayız. 1991 yılından bu yana Türkiye’de yer alıyoruz. Irak, İran Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan pazarlarını artık TSM Global Turkey Sumitomo Construction Machinery şirketinden yöneteceğiz” dedi. TSM Global’in CEO ve ortağı Taner Sönmezer ise yıl sonuna kadar bayilerle birlikte 500 kişilik bir aile olacaklarını ve Türkiye’nin büyük şehirlerinde bayi ve servis yapılanmalarını tamamlayacaklarını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!