Yabani özgürlük

Güncelleme Tarihi:

Yabani özgürlük
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 01:34

Yaban hayvanlarla ilgili açıklama yapan Orman Bakanlığı uyardı: “Başıboş yavru yaban hayvanlara dokunmayın, annesi yakın olabilir; evcilleştirmeye çalışmayın.”

Haberin Devamı

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi’nin yaptığı protokol gereği, yaralı yaban hayvanlarının tedavileri İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde yapılıyor. Hayvanlar tedavilerinin ardından doğaya bırakılıyor. Veterinerlik Fakültesi bugüne kadar, karaca, tilki, çakal, kızıl geyik gibi memeli türlerin yanı sıra kartal, şahin, atmaca, baykuş, doğan, leylek, balıkçık ve yabanördeği gibi kuş türlerinden yaklaşık 1500 hayvanın tedavisini üstlendi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1’inci Bölge Müdürlüğü yaban hayvanlara yardım etmek için yapılacakları şöyle açıkladı: “Başıboş bir yavru yaban hayvanını bulunduğu yerden almak faydadan çok zarar getirir. Çünkü yavrunun annesi bir yerde besleniyor ya da avlanıyor olabilir. Anne yaban hayvanı beslenirken yavru yuvada hareketsiz bir şekilde annesinin gelmesini bekler. Yavrusu alınan yaban hayvanları o bölgeyi terk etmez. 3 gün içinde yavrularını bulurlarsa onları yeniden sahiplenirler.”

Haberin Devamı

EVDE BESLEMEYİN

“Yaban hayvanları evde beslemek için uygun hayvanlar değildir. İnsanlara alışabilmelerine rağmen her zaman yabanıl içgüdülerini korurlar. Bu nedenle yavru yaban hayvanları büyüdüklerinde insanlar için zararlı olabilir. İnsanlarla yakın temasta bulunan yaban hayvanlarının tekrar doğaya dönmeleri ve doğal yaşama uyum sağlamaları güçleşir. Yaban hayvanının yaralı ya da terk edilmiş olduğundan kesin olarak eminseniz Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nı arayın.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!