İsrail'de ilk sivil can kaybı

Güncelleme Tarihi:

İsrailde ilk sivil can kaybı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 06:13

İsrail’de bir sivilin Gazze Şeridi’nden atılan roket sonucu öldüğü bildirildi. Böylece bölgede bir haftadan fazladır devam eden çatışmalar sonucu İsrail’de ilk can kaybı yaşandı.

Haberin Devamı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Kudüs'e 4 füze fırlattıklarını açıkladı. Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada; "Mücahidler bu akşam Küdüs'e M75 tipi 4 füze fırlattı" denildi. Açıklamada ayrıca İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin de Tel Aviv kentine füze fırlattıkları ifade edildi.

Öte yandan İsrail ordusu, Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı yakınlarına düşen bir roketin şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu bir İsrailli'nin öldüğünü doğruladı. İsrail Sağlık Bakanlığı da Gazze'den atılan füzelerin yol açtığı panik nedeniyle 550 İsrailli'nin tedavi gördüğünü bildirdi.

NETANYAHU: SALDIRILARIN ŞİDDETİNİ ARTIRACAĞIZ

Gelişmeler üzerine İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze Şeridi’ne yapılan bir haftayı geçen saldırıları daha da şiddetlendireceklerini söyledi. Netanyahu bu açıklamayı, Hamas’ın Mısır’ın ateşkes önerisini kabul etmeyerek, roket atmaya devam etmesi üzerine yaptı. Netanyahu, yayınlanan bir konuşmasında, “Bunu diplomatik yolla çözmek isterdik. Mısır’ın önerdiği ateşkesi de bunun için kabul etmiştik. Ancak Hamas bize başka seçim bırakmadı. Sadece ona (Hamas) karşı yapacağımız saldırıları şiddetlendirmek kalıyor.” dedi.

İsrailde ilk sivil can kaybı
Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak Gazze eyleminde

İsrailde ilk sivil can kaybı
İsrailli vekilden zehirli sözler

Haberin Devamı

İZZEDDİN EL KASSAM TUGAYLARI'NDAN 'ATEŞKES' YANITI

İsrailde ilk sivil can kaybı
İSRAİL MISIR’IN ÖNERİSİNİ KABUL ETTİ AMA…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!