Yaz ortasında kömür dağıtımına büyük tepki

Güncelleme Tarihi:

Yaz ortasında kömür dağıtımına  büyük tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 01:16

KARABAĞLAR’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri, daha önce belirlenen yaklaşık 8 bin aileye kömür yardımına başladı.

Haberin Devamı

Kömür TIR’larla boş alanlara götürüldükten sonra buralardan da küçük kamyonetlerle belirlenen adreslere gönderildi. Her aileye, torbalar halinde paketlenmiş ortalama 700 kilo kömür dağıtıldığı öğrenildi.

Zamanlama tartışması

Ancak üzerinde ‘satılamaz’ yazılı torbalardaki kömürlerin, yaz ortasında ve sıcaklığın zaman zaman 40 dereceyi bulduğu günlerde, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde dağıtılması tartışmalara neden oldu. Kaymakamlık yetkilileri, kömürlerin her yıl bu tarihlerde dağıtıldığını dile getirdi.

Önergeyle TBMM’ye

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek kömür konusunu TBMM’ye taşıdı. Önergesinde dağıtım için TKİ ve dışarıdan alınan kömür miktarını soran Yüksel, “Alımlarda hangi firmalar tercih edilmiştir? Kömür yardımında bulunulan aile sayısı nedir? Dağıtılan kömürün cinsi ve kalorisi nedir? Dağıtımdan önce analiz yaptırılmakta mıdır? Yaz aylarında kömür dağıtımına hız verilmesinin cumhurbaşkanlığı seçimlerine dönük bir yatırım olduğu iddiaları hakkında ne düşünülmektedir?” dedi.

Haberin Devamı

Soma İşletmeleri mi

Konuyla ilgili açıklama da yapan Yüksel, “AKP halkı yoksulluktan kurtarmak istemiyor. Bu tür rüşvetlerle oy alıp kendisine bağlamak için bunu yapıyor. Yazın kömür dağıtır. Kışın köylerde buzdolabı dağıtır” dedi.

Kömürün 301 işçinin can verdiği ocağı da işleten Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’den alındığı bilgisi edindiklerini belirten Yüksel, şunları söyledi: “TKİ bu firmadan yüklü miktarda kömür almıştı şimdi bunları dağıtıyormuş. Yani kendi adamlarından kömür alıp zenginleştiriyorlar, ardından da bu kömürleri yine oy için vatandaşa dağıtıyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!