5 il başkanından SANDIK CAĞRISI

Güncelleme Tarihi:

5 il başkanından SANDIK CAĞRISI
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 01:42

CUMHURBAŞKANI adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu "Büyük uzlaşma" sloganıyla destekleyen beş partinin İzmir İl Başkanları, İzmirli seçmenlere 10 Ağustos'ta sandığa gitmeleri ve oy kullanmaları çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapılan toplantıya CHP İl Başkanı Ali Engin, MHP İl Başkanı Necat Karakaş, Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Gürcan Ötengengil, DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İl Başkanı Adem Birinci katıldı. İl Başkanları üzerinde Atatürk, Türk Bayrağı ve İhsonoğlu'nun çocuklarla çekilmiş fotoğraflarının yeraldığı seçim afişinin asılı olduğu masanın önünde oturdu. CHP İl Başkanı Ali Engin, seçimin Türkiye demokrasi tarihini mihenk taşlarında bir tanesi olduğunu söyledi. Türk demokrasisine hizmet vermiş beş partinin İhsanoğlu'nu desteklediğini belirten Engin, "Söz konusu ülkenin, insanımızın çıkarları olduğunda her şeyin teferruat olduğunu gösteriyoruz. İzmir her zaman uzlaşmanın, demokrasinin, özgürlüğün, hukukun, vatanseverliğin, temel insan haklarına saygılı kenti olmuştur" dedi. Engin, tüm seçmenlerin demokrasiye, ülke geleceğine sahip çıkmalarını ve 10 Ağustos'ta sandığa gitmelerini istedi.

Haberin Devamı

Mutlaka oy kullanın

MHP İl Başkanı Necat Karakaş ise cumhurbaşkanlığı seçiminin Türk milleti ve devletinin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Karakaş, “MHP olarak İzmir’de yapacağımız çalışmalarla İhsanoğlu’na en yüksek oyun çıkmasını sağlamak için çalışacağız. Seçmenin mutlaka sandığa gitmesini sağlayacağız” dedi. Beş il başkanı İhsanoğlu’na destek için her partinin kenti etki alanında çalışma yapacağını açıkladı. Çalışma şeklinin benzer olacağının belirten Karakaş “Ekmeleddin İhsanoğlu 22 Temmuz’da İzmir’e gelecek. İftarda İzmirlilerle buluşacak. Buraya muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, meslek odaları temsilcileri katılacak. Henüz netleşmedi ancak gündüz gelmesi durumunda halkın yoğun olduğu yerlerde İzmirlilerle buluşacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!