KÖRÜ KÖRÜNE BASKETBOL

Güncelleme Tarihi:

KÖRÜ KÖRÜNE BASKETBOL
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2014 01:42

PINAR Karşıyaka'nın sözleşmesini yenilediği Mutlu Demir, “Garip ama gerçek” dedirten bir rahatsızlıkla gündeme damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Göz merceklerinde doğuştan marfan sendromu bulunan dev pivotun, son kontrolünde görme yetisini yüzde 90 kaybettiği ortaya çıktı. Gözlük ve lensle soruna çözüm bulamayan Mutlu'yu, pek çok doktor, kör olma veya basketbol hayatının bitme riski yüzünden ameliyat etmek istemedi. Sorunun daha vahim boyutlara ulaşmaması için harekete geçen yönetim, 2.08’lik oyuncuyu 10 gün önce Prof. Dr. Üzeyir Günenç'e ameliyat ettirdi.

Kısa sürede iyileşen, kişisel idmanlara bile başlayan 27 yaşındaki Mutlu, “Adeta yeniden doğdum, dünya daha renkliymiş” dedi ve şunları dile getirdi: "Gerçekten çok az görebiliyordum. Karşıyaka Arena'da ışıkları kıstırıyor, Apdi İpekçi’de ise aydılatma nedeniyle hiçbir şeyi seçemiyordum. Bu yüzden hucümda pick and roll yapamazdım. Sürekli olarak sağdan veya soldan post up yaparak potaya yaklaşırdım. Araba kullanamıyordum. Artık gayet sağlıklıyım. Bu performansımı olumlu etkileyecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

Batista yarışı!

Türkiye Kupası şampiyonu olan kadrosundan Batista ve Fenerbahçe Ülker'le anlaşan Can dışında fire vermeyen Pınar Karşıyaka'nın, Uruguaylı pivot konusunda rakipleri arttı. Batista'ya Yunanistan ve İspanya temsilcilerinin ardından Galatasaray ve Banvit'in de talip olduğu bildirildi. Yıldız oyuncu son kararını yarın verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!