İlk görüşme

Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi arasında yıllardır süren kavganın faturası her dönem Ankara’ya çıktı.

Haberin Devamı

Bu siyasi sürtüşme kent merkezi Kızılay’ın her gün kan kaybetmesine yeni cazibe merkezlerinin oluşmamasına, Çankaya’nın yeterli hizmeti alamamasına neden oldu.
‘Büyükşehir, Çankaya’nın kaldırım çalışmasını yetkisi olmadığı için durdurdu’ ya da ‘Büyükşehir’in falanca projesine Çankaya dava açtı, yürütmeyi durdurma kararı verildi’ konulu haberler defalarca yapıldı.
Kavganın taraflarından biri Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek diğeri her dönem değişen Çankaya Belediye başkanlarıydı.
İki tarafın da zaman zaman yaptığı siyasi hesaplar iyi niyeti ortadan kaldırdı ve kentin merkezi çok daha güzel olabilecekken yerinde saydı, hatta geriye gitti.

MECLİS SONRASI GÖRÜŞTÜLER

30 Mart yerel seçimlerinden sonra Gökçek yeniden seçildi, Çankaya’da ise Alper Taşdelen dönemi başladı.
Selanik Caddesi’nde kaldırım çalışmasındaki yetki tartışması ve bir kaç küçük olay dışında Büyükşehir ile Çankaya arasında bir koordinasyon olmasa da karşı karşıya gelme durumu yaşanmadı.
Geçtiğimiz hafta toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi öncesi ise ilk kez başkanlar bir araya geldi.
Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası’nda gerçekleşen görüşmede Taşdelen, Selanik 2’de iki belediyeyi karşı karşıya getiren kaldırım çalışmasını Gökçek’e aktardı.

Haberin Devamı

GÜL’LE GÖRÜŞMESİNİ PAYLAŞTI

Büyükşehir’in ekiplerinin kendi ekiplerini durdurduğunu söyleyen Taşdelen’e Gökçek, “Herkes kendi bölgesinde çalışma yapsın. Siz yetki alanınızdakini bitirin. Biz de kendi yetki alanımızdakini yapacağız” yanıtını verdi.
Taşdelen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ziyaretini Gökçek’le paylaşırken, “Sayın Cumhurbaşkanı’na da ilettim. Ankara devleti temsil eden bürokratik heyetlere ev sahipliği yapan bir Başkent. Çankaya tüm bu temsilin olduğubölgeye ev sahipliği yapıyor. Belki bu açıdan genel bütçeden pay alması daha doğru olur. Hizmet kalitesinin daha yüksek olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Karşılıklı nezaket içerisinde geçen görüşme ‘kronik sorun’ Büyükşehir-Çankaya çekişmesi adına pozitif bir gelişme olarak gözükse de bu iki kurum arasındaki ilişkinin sicili hayli kabarık.
Yeni bir başlangıç ve en azından müşterek konulardaki iş birliğinin kazananı Ankara olacak. Geçmişin alışkanlıkları tekrar mı edecek yoksa Çankaya için yeni bir dönem mi başlayacak, bekleyip göreceğiz.

Haberin Devamı

GAZ SORUNUNDA ÇÖZÜME DOĞRU

Büyükşehir Belediyesi ile Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş arasındaki koordinasyon sorununun binlerce müteahhiti ve mülk sahibini mağdur ettiğine geçtiğimiz hafta Başkent Fısıltıları’nda yer vermiştim.
Sıkıntıyı gündeme getiren BBP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Uyar ve TİMFED Başkanı Tahir Tellioğlu’nun ardından Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar telefonla arayarak, “Sıkıntı bizimle alakalı değil. Başkentgaz’ın gerekli prosedürü yerine getirip bağlantı izni alamadığı yer yok. Sanırım zemin tahrip bedelini ödemek istemedikleri için bu sıkıntı çıkıyor. Bizlik bir durum yok” açıklamasını yaptı.
Başkentgaz’dan ise bir ses çıkmamıştı. Ta ki düne kadar.
Başkentgaz Genel Müdürü Mustafa Kurnaz, TİMFED Başkanı Tahir Tellioğlu’nu ziyaret ederek çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Tellioğlu ziyaretle ilgili şunları aktardı:
“Çalışma güzergahlarını verdiler. Biz de ekipleri artırmaları gerektiğini söyledik. Vatandaşın bahane değil, icraat istediğini söyledik. Onlar da bize ‘belediyelerle ilişkilerde işbirliği içerisinde hareket edelim’ önerisinde bulundular. Şu an ki bağlantı sorunlarını yaz sonuna kadar yüzde 90 oranında çözeceklerini ifade ettiler. İyi bir başlangıç oldu. Sıkıntıyı dile getiren Ankara Hürriyet’e teşekkür ediyoruz.”

Yazarın Tüm Yazıları