Komisyona yer yok

Güncelleme Tarihi:

Komisyona yer yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2014 01:35

Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki komisyonların toplantı yapacak salon bulamaması üyelerin şikayetine yol açtı. Zorunlu olan 5 komisyonun oda ve salonlarını kullanmak zorunda kaldıklarını belirten üyeler, “Toplantılar çakıştığında salon sıkıntısı yaşanıyor. Yer talep ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’yı ilgilendiren en önemli konuların görüşülerek karara bağlandığı Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki komisyonların toplantı yapacak oda bulamaması komisyon üyelerinin tepkisini çekti.
Üyeler, Meclis’te alınan kararların temelini oluşturan belediye bünyesindeki 5’i zorunlu olmak üzere 31 ihtisas komisyonunun toplantı yapacak salon bulamamasından yakınarak, “Toplantıları daire başkanlarının odalarında ya da parti grup toplantı odalarında yapmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

BOŞ OLDUĞUNDA KULLANILIYOR

En az 5, en çok 9 üyeden oluşan komisyonların toplantı yapabilmesi için yer ayarlanmasını talep eden komisyon üyeleri, şöyle devam etti: “Zorunlu olan Ulaşım, İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor ve Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Büyükşehir Belediyesi’nde salonları ve odaları var. Diğer komisyonların üyeleri, boş olduğunda bu salonlarda faaliyetlerini sürdürüyor. Toplantılar çakıştığında salon sıkıntısı yaşanıyor. Sağlıklı toplantı yapabilmek için diğer komisyonlara da yer talep ediyoruz.”

Haberin Devamı

26 KOMİSYON YER SIKINTISI ÇEKİYOR

Komisyon üyeleri, zorunlu olan beş komisyonun dışında salon sıkıntısı çeken ve toplantı yapacak yer bulamayan 26 komisyonu şöyle sıraladı:
“Su ve Kanal Hizmetleri, Engelliler, İnsan Hakları, Hukuk ve Tarifeler, Ankara’nın Yer Altı Kaynaklarını Koruma, Kent Estetiğ, Baraj Gölet ve Sulama Kanalları Değerlendirme, Ankara’nın Tarihi ve Kültürü Araştırma, Ulus Tarihi Kent Merkezi, Jeotermal Suları Değerlendirme, Emlak, Tarım ve Hayvancılık, Köyler ve Yeni Mahalleler Hizmetleri, Sosyal İşler, Yaşlılar ve Kimsesizler, Esnaf ve Sanatkarlar, Gecekondu, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği, Halkla İlişkiler, AB ve Dış İlişkiler, Alt Yapı Hizmetleri, Çocuk, Tüketici Koruma, Aile, İsimlendirme, Turizm.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!