Başbakan ev yada altın verecek

Güncelleme Tarihi:

Başbakan ev yada altın verecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2014 16:12

Doğan Babacan'dan 40 yıl sonra ilk kez bir Türk hakemi olarak Dünya Kupası'nda görev yapan, üstelik yarı final yöneterek tarihe geçen Cüneyt Çakır'ın Türkiye'deki yankısı sürüyor.

Haberin Devamı

YÖNETMELİKLERE GÖRE AMATÖR OLAN CÜNEYT ÇAKIR'A EV YA DA CUMHURİYET ALTINI VERİLMESİ GÜNDEMDE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, perşembe günü beraberinde Bakan Çağatay Kılıç ve Genel Müdür Mehmet Atalay ile birlikte Cüneyt Çakır'ı kabul edecek. Ancak bu kabul şu ana kadar gizliliğini koruyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da mı yoksa Ankara'da mı bu kabulü gerçekleştireceğinin açıklanmamasına rağmen, Merkez Hakem Kurulu da (MHK) içten içten hazırlığını sürdürüyor.

YÖNETMELİK NE DİYOR?

Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda Türkiye'yi temsil ederek altın, gümüş ve bronz madalya alan sporculara statüye göre ev ve cumhuriyet altını verilmekte. Cüneyt Çakır, Dünya Kupası'nda madalya alamadı ancak Türkiye'nin tanıtımını ve propagandasını öyle müthiş bir şekilde yaptı ki, Başbakan isterse kendisini yönetmeliklere uygun olarak ödüllendirebilecek. Başbakan'ın iki dudağının arasında olan bu ödüllendirme biçimi, amatör olarak görev yapan Cüneyt Çakır'ın ev sahibi olmasına kadar gidebilir. Yine de ödül şekli Recep Tayyip Erdoğan'ın kabuldeki tavrına bağlı olacak.

Haberin Devamı

Başbakan ev yada altın verecek
İŞTE SON YÖNETMELİKTE MİLLİ SPORCULARIN MADALYA ALMALARI DURUMUNDA ALACAĞI ÖDÜLLER

HAKEMLERE YÖNETMELİKTE ÖDÜL YOK

Konuyla ilgili Hürriyet'e açıklama yapan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) yetkilileri, mevzuatta hakemlere ödül verilmesinin söz konusu olmadığını belirterken, 'Bakanlar Kurulu karar alırsa böyle bir ödül verilir. Miktarı ise o zaman belirleni' ifadesini kullanıldı.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!